Depression...

Jag har spenderat hela min dag med en av mina bästa kompisar. Hon har blivit jättedeppig det senaste halvåret och äter antidepressiva nu. I dag ringde jag henne och då sa hon att hon inte ville leva längre så jag satte mig på cykeln och for iväg som ett skott. Även fast jag gått igeom det själv så tycker jag att det är jättesvårt att hjälpa henne, och jättesvårt att veta vad jag ska säga. Hon tycker att hon är ful, tjock och inte kan eller vet något... Jag skulle vilja vara vid hennes sida dag som natt under en period och få henne att komma igång men det går inte riktigt. Jag måste hjälpa mig själv också! Över lag verkar många vara deppiga nu, är det höstdepressionen som kommit?





Aj aj aj!

Sedan jag började jobba på BBQ har jag haft spänningshuvudvärk nästan varje dag. Jag trodde först att jag drack för lite  men nu dricker jag näst intill varje ledig stund jag får och jag har fortfarande den skärande huvudvärken. Jag känner denna typ av värk så väl och ingen tablett hjälper. Det är bara att gå och lägga sig och hoppas på att den försvunnit nästa dag. Nu funderar jag på om det är att jag anstränger ögonen (jag har glasögon som kanske borde utnyttjas mer). Undra bara om chefen skulle godkänna att jag använder dem?! Han anställde mig bara för att han tyckte att jag var söt, han säger jämt att "det SKA vara en snygg tjej som serverar här ute" och glasögonen kanske drar ner snyggfaktorn en aning? :P
Hur som helst, har vaknat idag och huvudvärken är kvar *"#%¤#/(=¤#"O*.
Finns det ingen mirakelmetod för att få bort spänningshuvudvärk??
ja, ja....Jag ska väl ta en kopp te...


Jag, en morgon som denna!

Materialism

Okej, det är kul att se bra ut, ha snygga kläder, lukta gott och ha ett fint hem. Men det behöver ju inte gå till överdrift! Så när min styvmamma hade omkull ett bord med 40 av hennes parfymer på kunde jag bara skratta. Min fråga är: Varför äger man över 40 parfymer?








att dansa eller att inte dansa....

Sitter här med min kaffekopp som jag ännu inte lärt mig att låta bli, och funderar på framtiden. Då menar jag inte om tio år utan snarare i morrn och nästa vecka, fram till om ett år kanske. Vart ska jag ta vägen? Vad ska jag göra? Vad vill jag egentligen? Jag kommer fram till en hel del, tyvär inget som går att skriva om i bloggen utan att bli lite för personlig. Jag är inte redo för det än. Kanske senare....

I går var det lördag och jag upträdde med magdans på en libanesisk restaurang. Det var så kul att äntligen få uppträda igen, och väldigt uppskattat! Lite trist var dock att jag hade sett fram emot den här kvällen extra mycket då Linköpingsposten skulle komma och göra en helsida om restaurangen men de dök aldrig upp. Jag hade tänkt att det skulle bli ett steg upp i magdansen, att fler skulle bli intresserade. Men jag fick i alla fall ett jobb nästa lördag på en grekisk restaurang (Afrodite) så det ska bli jättekul!

Åh jag har så mycket ideer om hur jag vill att mina magdansdräkter ska se ut men då ingen säljer sådana så skulle jag behöva specialbeställa vilket kostar några tusen. Och utöver magdansdräkter skulle jag ilja ha en hula dräkt! Bastkjol med kokosnötshalvor på tuttarna. :D Vart kan man få tag på en sådan?

puss puss


Solen skiner!



Det här är nog tredje gången jag ser solen sedan jag kom hem från Turkiet (kanske överdriver lite). Idag har jag bokat in ännu ett läkarbesök. Jag ska till en hudläkare och kolla varför min hud plötsligt blivit så dålig. Det började efter att jag slutat äta p-piller (hormonprickar) och nu har jag börjat få ärr i ansiktet. Jag har panik över detta! Hoppas min brun utan sol kommer täcka det lite :S

Jag har bokat in mig på en spanskakurs! Gjorde nämligen ett till spanskatest och det gick inte jättebra. Jag vill så gärna kunna minst fyra, gärna fem språk flytande. Då gäller det ju att ligga i. Jag tror att man kan bli fadder åt spanska utbytesstudenter på universitetet också så jag ska kolla den saken.

Nu ska jag käka något och sedan bär det av mot första läkarbesöket med min arma fot!

puss o kram

Hakuna matata!

Dagen började skitkonstigt.... Eller natten kanske jag ska säga. Igår gick min nagel sönder aldelles för långt in (ni vet hur ont det gör) och i natt har jag jag i sömnen pillat in mitt lakan emellan nageln och på något outgrundligt sätt fastnat så? Vaknade och insåg att jag satt fast och kunde inte komma loss. Somnade om men vaknade igen av att det gjorde ont för lakanet satt fortfarande fast under nageln. Jag pillade och slet för att komma loss och funderade på att ta lakanet med mig, hämta en sax och klippa loss mig. Men sedan kom jag loss. Jag vaknar alltid på sjuka sätt men det här var nytt! Skumt som fan! hehe
Har idag bokat in tre läkarbesök (ja jag är sjuk jämt, nej jag är inte hypokondriker). Dels stukade jag min fot för ett år sedan och den har inte blivit återställd än. Det märks tydligast när jag ska dansa magdans. Jag kan inte göra allt jag borde kunna. De andra läkarbesöken är hemlisar, inget man skriver på nätet i alla fall.
Sedan pratade jag fonder med min rådgivare..hrrm mina fonder har visst ramlat ner 45% senaste tiden. Attans! Men jag ger dem ett år att återhämta sig och sedan placerar jag om dem.
Har fått två dansjobb i början av november! Det ska bli jättehärligt. Hoppas att jag har hunnit införskaffa ett par isisvingar bland annat tills dess.
Ja så har ju hösten kommit! Och vad betyder det??? Just det, att man blir blek och glåmig! Därför har det införskaffats en seriös mängd brun utan sol (är allergisk mot solarium).
Mammsen fyller år i dag! Hurra hurra för mammsen! Jag har nog faktiskt tur med att ha fått just min mamma! Jag kan berätta allt för henne och hon försöker förstå och ge råd. puss på dig mamma!




Trots att det hänt lite mindre roliga saker idag också så har det löst sig! MIn kompis sa något mycket bra till mig: "Hakuna matata, lämna ditt bakomflutna före dig!"
Det var precis vad jag behövde höra :P

En vanlig dag

Åh, köpte en skitsnygg klänning på Gina igår, svart. Jag har sett massa folk springa runt med skitsnygga kläder på senaste tiden och alla säger att de är från Gina, så jag springer till Gina där allt redan är slut (så är det alltid när jag shoppar. Jag kommer på att modet är snyggt ett halvår försent och då är allt slut, skärpning Tesset) men klänningen var kvar så jag högg den! Måste ta en bild och lägga upp!
Mamma satt och diskuterade med mig tio minuter idag om hur dåligt socker är för hyn och tänderna, så jag har (ta i trä) inte ätit någon choklad i dag. Tro mig, det är en bedrift! Men jag är ju lite nervös för dagen är inte slut än och preem har fortarande öppet så det kanske är lika bra att gå och lägga sig direkt :P

Skämt åsido, idag hittade jag en massa fina saker på nätet till magdansen, dräkter och tillbehör! Men så kan ju inte jag betala över nätet. Jag vart irriterad så jag åkte ner på stan och bytte kort, och bytte bank i farten. I stället för att betala 500kr om året betalar jag nu 0 kr. Känns helt ok!

Är lite förfärad över att min spanska verkar förfalla fortare än jag hinner tänka. Tog ett spanskatest idag och resultatet var inte vad det borde, så nu är det jag som skriver in mig på en spanskakurs ögona böj! Jag som skulle ta DELE, ett internationellt spanskaprov som är bra att ha i CVn, men det får nog vänta.
Quiero aprender mas para no olvidar todo! Pero con quien voy a hablar? Tengo que buscar alguien....

Besos


Energitjuvar!

Varför är vissa människor i så stort behov av uppmärksamhet/ bekräftelse att de går så långt som att kränka en annan människa för att dels för att få mer ljus på sig själv och för att det får dem att må bra? Varför mår en del bra över huvud taget av att se sina vänner må dåligt?
Jag träffade en ny vän för några år sedan som jag tyckte jättemycket om, men efter ett tag kände jag hur trött jag blev av att umgås med henne. Jag märkte först inte så mycket av hennes små väl invävda kommentarer, små ideer hon satte i mitt huvud om att jag inte var bra nog (hon var naturligtvis perfekt). Jag var så helt uppe i att hon skulle aldrig göra mig illa med vilja men insåg senare att det var nog precis det hon ville. Hon ville hålla mig på en plats där hon alltid skulle känna sig bättre än mig och alltid ha rätt. Jag fattade inte förens en ny människa kom in i mitt liv som gjorde att jag fick lite avstånd till henne. Då insåg jag hur dåligt jag mådde över mig själv pga henne, och hur elak hon var mot mig, även om det bara var små kommentarer (men som hade kommit oftare och oftare när hon såg att jag bara svalde allt). Jag märkte av mer hur hon först sa något negativt om mig för att sedan säga något positivt om sig själv, för att höja upp sig ännu mer. Det var också kommentarer om mitt utseende och särskilt om de komplex jag har. Dessutom om jag var glad för någonting som hade hänt eller om jag gjort någonting bra så visste hon precis vad hon skulle säga för att dra ner mig igen. Då var jag alldeles för snäll (eller kanse mesig) för att säga ifrån, men sedan kom punkten då vi bröt.

Man ska verkligen inte beblanda sig med energitjuvarna, dessa utpräglade narcissister tar energi, gör en trött och deppig, kan få en att tappa lust och vilja till allt. De finns öveallt, kompisar, pojkvännen, familjen eller kollegan. Man måste bara sätta stopp, idag.

Jag insåg att jag inte behöver henne, och sedan dess har jag mått mycket bättre!


Chocoholic no 1

Varför ska det vara så gott!?
När jag var i turkiet så föråt jag mig nästan på Helva och choklad. Jag tänkte att när jag åker tillbaka till Sverige då ska jag sluta tvärt att äta... men det går inte. Choklad är verkligen som en drog för mig. Jag var utan ett och ett halvt dygn och hela min kropp och hela mitt väsen skrek efter CHOKLAD. Sedan när min kollega gjorde en stor marängswiss åt mig så var det ju kört.

                                       

Heaven on a plate!                                           
Kanske borde man ha en chokladfontän...

Fredagsmys

Jag satt precis och funderade över hur länge sedan det var jag uppskattade helger och särskillt de lugna fredagarna när man kom hem, trött men så glad att det äntligen var fredag, från en veckas skola eller jobb och bara kunde slänga sig i soffan och titta på vad än nu tv 4 hade för underhållningsprogram. Alltid med en skål popcorn eller chips eller annat.
Vad skönt det var att ha det så, och vad avslappnande det var.
Jag har alltid haft jobb de senaste 2 åren där jag jobbar helger. Har jag inte jobbat så har jag inte varit i Sverige utan på en av mina resor. (Note to self: måste skaffa en världskarta och pricka för alla ställen jag varit på!)
Nu sitter jag här ytterligare en fredag och väntar faktiskt på att jobbet ska börja. Sedan en vecka har jag börjat arbeta på en grekisk restaurang (BBQ) och det lär bli mycket helger. Fast inte nästa lördag, då ska jag äntligen börja magdansa igen! Jag har 16 nya album med magdansmusik att lyssna igenom plus några DVDer för ny inspiration. Det ska bli så kul med lite nytt.


 

Ett jättestort TACK till Nicko som engagerat sig i mig utan att förvänta sig något tillbaka!
Och ett ännu större tack till Jonna som engagerat Nicko och även engagerat sig i mig!
Massor av pussar och kramar


Sitter och drömmer om Turkiet!



Där jag träffade så många underbara tjejer!




Där vi dansade massor magdans!


Där vi hade mysiga middagar.




Åt god mat


Träffade nya, underbara tjejer :D


Hängde med transor :P



Vart tog Malmö vägen?

Jag vill fortfarande ner till Malmö! Men det ser ut som att planerna blivit lite uppskjutna för tillfället. Det började med att alla de planer på vart jag kunde ha bott i början inte alls fungerade, och sedan fick jag ett jobb här i Linköping som servitris på en grekisk restaurang. Magdansen börjar dessutom ta fart nu och jag hittar mer och mer intresse, nu senast har jag fått en förfrågan om jag skulle kunna undervisa.
Jag är en människa som vill att allt ska hända på sekunden, men jag får väl inse att jag måste ta det lugnt i denna situation. En sak i taget! Jag tänker fortfarande åka ner till Malmö och söka jobb och hittar jag bättre än det jag har nu så flyttar jag ner ändå. Jag är i stort behov av förnyelse och tycker inte att jag får det här.


Här på en ö i Thailand kanske man skulle bosätta sig? ;)
Förstå vilken utsikt!
Och när man vill ta sig över till fastlandet är det bara att slänga sig i linbanan, wohoo!



Även om det är larviga drömmar så måste man drömma!!

Magdansen tar fart!

Jag ska börja med att skriva hur det gick igår med restauranger etc. Den ena restaurangen hade bara gått och väntat på mig så att de kunde köra igång sina libanesiska aftonar igen. Den andra restaurangen tänker testa på orientalisk afton och se vad det finns för intresse. Nu gäller det att göra ba ifrån sig. Det blir magdans för hela slanten. Dessutom frågade de om jag inte ville börja jobba hos dem som servitris och i bar. Så idag har jag min första provdag. Den tredje restaurangen var intresserad och ville att jag skulle komma in på måndag och disskutera/planera.
Sedan var jag på en fjärde för att se om afficherna kommit upp och javisst, jag satt uppe på väggarna. Jätteroligt.
De sa även att ett studieförbund ville att jag skulle börja undervisa hos dem så jag har lämnat mitt nummer och väntar nu på att de ringer upp!

Kvällen slutade med att jag och min kompis vart medbjudna på grekiskt kalas, och när de fick höra att jag var magdansös så lät de mig inte vara förens jag dansade lite.

En helt underbar kväll, hoppas nu bara att det går bra i kväll!!

Puss o kram

Hurtbullen Terese

Jag var minsann uppe kl: 06.30 idag av ingen särskilld anledning förutom att jag kände mig redo för dagen. Drack en stor kopp kaffe (jag som aldrig lär mig) vilket resulterade i magont och illamående. Jag är överkänslig mot kaffe men vägrar inse det. 07.30 inledde jag ett yogapass och efter 15 minuter var jag helt slut. Så jag gick över till en timmas aerobic i stället.

Idag tänkte jag försöka vara lite effektiv och sy om en magdansdräkt som jag inhandlade i Eypten, Sharm el Sheik, för en tid sedan. Restan av dagen blir spring på stan då jag ska gå och prata med tre restauranger om min magdans bl.a.

Nej så länge jag sitter här och bloggar händer det ju ingenting!

Kramar

Den här magen vill jag ha!!

GRATTIS

Jättestort Grattis till er båda!!! Gud vilken spännande framtid som väntar!



For my lover!

Underbar kvinna och underbar låt. Ni måste lyssna på den, gjord av min idol Tracy Chapman, "for my lover". Lyssna även på "Why", "Behind the wall" och "Talking about a revolution". Egentligen så lyssna på alla! Hon är så fruktansvärt bra och alla hennes låtar har budskap (till skillnad från mycket skit som görs idag), mycket om skillnaden mellan svarta och vita i USA men också om kvinnan i samhället, kärlek etc. Jag smälter av hennes musik!

I kväll har jag vart hemma i Sverige en vecka. Börjar kännas som vanligt igen, vilket är både bra och dåligt. Bra för att jag inte har denna "komma hem"- ångesten kvar, men dåligt för att jag kanske slappnar av lite för mycket ännu en gång och därigenom drar ut på att komma iväg härifrån. Min bästa vän Jonna gör allt för att hålla kvar mig och har planerat att släpa runt med mig på stans alla restauranger i morgon och så ska vi kolla om det finns intresse för orientalisk afton. Ska bli kul men väldigt otajmat. Jaja, skadar väl inte att kolla läget!
Jag har vart jättehurtig sedan jag kommit hem och gått 2x 45 minuter varje dag utom en då jag var i simhallen. Jag hade ju lovat mig själv att jag skulle börja träna på allvar nu när jag kom hem och det här blir en bra start! Däremot sockerlöftet har gått käpprätt åt skogen. Jag har ätit ca 500 mg choklad varje dag.... Varför ska det vara så GOTT?! Jag får väl skärpa mig...

puss o kram



Fast i staden som Gud glömde!

Ja, det är kanske inte riktigt så illa som rubriken låter. Planerade att dra till Malmö så fort jag kommit till Sverige men lät mig dröjas kvar en vecka pga kompisar och familj, men mest av mig själv. Inser faktiskt att jag är lite rädd för att flytta till en ny stad när jag inte har jobb eller plugg inplanerat som jag kan sysselsätta mig med direkt när jag kommer ner. Ska vara kvar till helgen i Linkan men sedan tar jag ett djupt andetag, bokar biljetten och drar innan jag hinner tänka ett enda "tänk om" eller "men jag borde ju.." till. Detta tänk omande är en specialitet när det gäller mig själv. Jag kan måla upp extremt orimliga scenarion i huvudet med hjälp av "tänk om". (Nej jag tänker inte gå in på detaljer för då tycker ni att jag är knäpp, alla har sina små egenheter.) Däremot kan jag rekommendera en superbra bok om man är en "tänk om"- människa eller har andra dumma, negativa tankar som virvlar omkring i tid och otid uppe i hjärnkontoret. Den heter: "DE TIO DUMMASTE MISSTAGEN KLYFTIGA PERSONER GÖR OCH HUR MAN UNDVIKER DEM" och är skriven av: ARTHUR FREEMAN OCH ROSE DEWOLF. Jag tror nog att alla känner igen sig lite i något av de tio misstagen och även att vissa saker kan tyckas självklara så behöver man ibland höra det av någon annan (i detta fall läsa då) för att reagera och åtgärda.
När jag ändå är på bokrekommendationshumör kan jag slänga in: "PINOCCHIOEFFEKTEN" av: HENRIK DIAMANT OCH MIKAEL ZETHELIUS". En bok om mänskligt beteende med roliga fakta och massa expriment som visar hur lätta människor är att manipulera. Har inte ens kommit till hälften av boken men jag tycker himlans mycket om den.

                                                                       
      

Hemma med halmen!

Under månaden jag vart i Turkiet har det vart fruktansvärt varmt! Jag vet att man inte ska säga något illa när man faktiskt har den underbara solen, men jag och Tess satt i Turkiet och sa att vi saknade lite regn och lite kyla. Jag tar tillbaka allt!!! När jag anlände till Linköping idag var det hällregn och svinkallt. Förbannade mig själv i långa fem minuter för att jag någonsin pratat om att det varit för varmt.

Först två timmar på buss till Dalaman Airport, sedan ytterligare två timmars väntan på flygplatsen. I mitt fall vart det fem timmars väntan för planet var försenat, det blev mycket ångest och stress. När jag äntligen landat på Arlanda tog det en smärre evighet för dem att lasta bagaget på rullbandet, och mitt i allt stänger de av rullbandet och stänger luckorna igen. Hälften av passagerarna hade då inte fått sitt bagage. När jag en timma senare fått min väska och bytt om (jag var lite väl optimistisk när det gäller vädret. Tog på mig kjol och linne i tron om att det säkert var 20+ i Sverige fortfarade) så fick vakterna för sig att kalla in mig i ett privat rum och fråga mig om jag reste själv och framförallt varför, sedan ville de röntga min väska. Handbagaget fick jag dessutom plocka upp allt ur medan de kollade att det inte var något skumt med min dator. Gah!! Jag kände mig misstänkt. Väl inne på Stockholm Centralstation var jag så yr i bollen att jag bokade min biljett efter turkisk tid och fick sitta där i två timmar och vänta. Nu har jag rest i 24 timmar och "äntligen" kommit hem. Stod i dörröppningen till mitt rum i trettio sekunder och bara tittade på eländet. Sedan stängede jag bara dörren och gick därifrån. Nej nu packar jag om och drar söder ut!

Min älskade broder är här med sin flickvän för att vara lite possitiv! De ska flytta till Göteborg m en vecka och gå en bartenderutbildning. Det tror jag kommer passa min bror perfekt!

Over and out

RSS 2.0