Magdans på gång!




LÖRDAGEN DEN 8 MAJ ÄR DET MAGDANS PÅ MEZE I NORRKÖPING. TYCKER ATT NI ALLA SKA PALLRA ER DIT, UNNA ER LITE GOD MAT EV. EN UPPFRISKANDE DRINK OCH SJÄLVKLART DANSA MED MIG!!!

VI SES :D


Helt slut!

Nu har jag äntligen kommit i ordning hemma, dvs packat upp allt som jag packade upp på vinden innan jag åkte. Även att jag inte äger så mycket så känns det ändå som att jag har en massa saker och kläder jag skulle kunna slänga ut, som aldrig används. Det är allt ifrån en liten strandradio till parfymer till finunderkläder jag aldrig använt. Jag skulle behöva ha en liten loppis tror jag!

Jag har även bokat hyrbil till fredag då jag ska till Göteborg ;)
Försökt anmäla rånet till försäkringskassan, de ringer upp imorn
Förlustanmält mitt körkort

Så nu är det väl läggdags, för imorn är det interkulturell kommunikation som står på schemat!

Nattinatt


Why does the good people keep dying?

I helgas hände en jättetråkig sak, jag kan inte sluta tänka på det!! Någon som betydde hela världen för en jag känner gick bort, kan inte sluta tänka på henne som förlorat sin livspartner och barnen som förlorat sin pappa, kan inte sluta ha ont :( En människa full av energi, alltid på bra humör, otroligt hjälpsam och så himla snäll. Det var inget större fel på honom, han hade lite hög puls när han tränade bara. Så efter en träning kände han sig lite dålig så han åkte hem och la sig på soffan. Senare när dottern försökte väcka sin pappa var han död. Hur är det ens möjligt? Varför, varför, varför??? Han var inte gammal, han var inte sjuk, han bara la sig ner för att vila en stund.....och vaknade aldrig igen :'(  Jag kan inte förstå det!



Molnig onsdag!

Dagen började faktiskt med en kopp kaffe, den första koppen jag druckit på 8 månader. Jag älskar ju kaffe men har en extremt känslig mage så jag har inte kunnat ens ta en smutt utan magont och huvudvärk. Idag gick det kanonbra. Välbehövligt också, jag var och är som en zombie!

Tog en promenad, vill inte överbelasta kroppen när jag gått på antibiotika i två veckor och dessutom haft bröstsmärtor under den här tiden. Träningen får jag tyvär låta vänta :( Jättetråkigt men vad ska man göra... Har en jättetråkig historia att berätta men jag gör det senare... :'(

Sedan blev det en fika med älskade Vanessa :) Hon har precis opererat näsan (för två veckor sedan) och den vart jättebra. Men så i helgas var hon ute på Plaza här i Linköping och ägaren kom fram till henne och klämde åt om näsan på henne för att vara rolig. Det sa kras och nu är den trasig. Förstå det, 30 000 kr åt helvete. Hon har som ett tumavtryck på näsan. En grop in i näsan och hon kan inte andas med den näsborren. Ush vad jag tyckte synd om henne. Han är polisanmäld... får se vad som händer?

Har bokat tid hos optiker
Hälsat på mamma
Lunchat med Jonna

och nu sitter jag i soffan och grymtar över min mage som står rakt ut! Den har vart svullen i en vecka och det bara vägrar att ge med sig! Bäst att sätta fart med tvätten.

Puss på er


Små drömmar!


Så här har jag tänkt att mitt sovrum ska se ut när det är klart!


Solen skiner!

Och det har den gjort varje dag sedan jag kom hem! Tänk att jag kan bli så glad av lite soooool!
Idag var det fika dag, vi fikade oss igenom hela lektionen 09-15 och sedan vart det "qualified catch up time" i 4 timmar på Coffeehouse by George. Träffade min Jonna och co.

Dagens ämne som återkom gång efter gång var utbildning. Det är 5 stycken som funderar på att hoppa av min utbildning, 3 har redan gjort det. Alla tycker att det är en väldigt oplanerad och ostrukturerad utbildning och man känner sig lite orolig för om man verkligen kommer få jobb efteråt. Jag har sökt flera andra utbildningar på universitet och tänkte också söka andra KY-utbildningar. Men jag vill mkt hellre gå på universitet. Inget är dock i Linköping. Vi får se vart det bär av, spännande!!

Första magdansen är på gång! Jippie!!!! Det blir antingen på lördag eller lördagen därpå. Lycklig :)

Shopping!

Jag har bara ägnat mig åt shopping sedan jag kom hem :) Köpte en tavla för 1200 kr på Gallerix. Den är guld, vit, brun med massa noter på. Jättefin men nu ser den lite blek ut på väggen i vardagsrummet. Funderar på att lämna tillbaks den... Sedan har jag handlat en lite nödvändigheter och en plånbok (det har vart lite irriterande att inte ha någon plånbok, som en ständig påminnelse att jag blivit rånad).

Och nu ska jag ha en alldeles perfekt kväll med plankstek, filmerna "new moon" och "2010" bra sällskap och så antibiotikan! Haha, det hade vart perfekt att tillägga ett glas vin men jag måste ju vara ordentlig med mina piller :P

Min söndag har vart kanon!

Puss på er!

Hemma med halmen!

I taxin till flygplatsen fick jag även en guidad tur av taxichauffören runt i Barcelona. Jag såg så vackra byggnader och fontäner som jag inte hade haft en aning om fanns :) Sedan var det någon högtidsdag också, en katalansk högtid där killarna köper rosor till tjejerna köper böcker till killarna? Trevligt, taxichauffören köpte en ros till mig för att jag skulle åka. DET är något som inte skulle hända i Sverige. Och han var inget slisk som ni säkert tänker nu, utan en fantastiskt snäll människa!!!!

Resan hem var piece of cake som väntat och jag har blivit ompysslad sedan sekunden jag klev av planet :)
Jag är toppenglad att vara hemma igen! Mycket gladare än jag trodde jag skulle vara! PLUS att solen har skinit, vänner har varit och hälsat på, min lilla hyresgäst har vart en ÄNGEL med mig lägenhet, vart och hälsat på min underbara familj :) Jag är glad idag!


Jag tycker inte om att resa själv!

Jag blir alltid så stressad när jag ska till flygplatsen av någon anledning. Jag har rest massa gånger själv och det är alltid den mest simpla saken i världen att checka in, men alltid är jag nervös. Tänk om jag har övervikt? Sist jag reste hem (från Turkiet) fick jag betala 1000kr övervikt. Inte roligt. Eller som när jag var på väg hem från England, då hittade de partiklar från nåt sprängämne i mitt handbagage (som senare visade sig vara smink). Man blir ju skitskraj.

Katten verkar också vara nervös idag för han låter mig inte ens gå på toaletten själv. Och nu ligger han och sover i min säng. Så söt! Hade jag inte vart allergisk hade jag velat ta med honom hem! :D

Nu har bestämt att lägga 300 kr på taxi i stället för att krångla med buss!!

Måste dra till flyget.

SES SNART!!!!!!

Resdags!

Jag har vart en tråkig bloggare senaste dagarna, jag vet! Har helt enkelt inte haft lust. Nu är väskan packad, alla piller tagna och jag sitter och väntar ut tiden.

Det vart ingen höjdarutgång igår, vi var på SOLO som alltid och jag drack juice, hahah! Men sen fick jag nog och började dansa gärnet med några bekanta! Mycket uppskattat! Det var till och med så att folk kom fram och sa att jag var en mycket bättre dansare än de som jobbar som det här i Barcelona (på klubbarna alltså). Det hela resulterade att jag har sommarjobb som dansare på en klubb här :) Inte en dag för tidigt! Hahahah, jag borde nästan åka hit, magdansa och dansa på klubbarna! Jag skulle nog kunna leva på det, knappt men ändå. Det skulle vara grymt kul!

Det ska bli skönt att komma hem, jag saknar alla pluttisar där hemma. MEN det är bäst för er att ni sjasar bort snön innan jag kommer!

Puss puss


Då var det bara 1 dag kvar

Vaknade idag och mår mycket bättre! Svullnaden i kinden har gått ner, såren i ansiktet är inte svullna och börjar försvinna :D Men så typiskt att det ska bli bra sista dagen. Nu vill jag ju inte åka hem längre!!! Nu vill jag stanna kvar här och leva livet :) Jag måååååste övertala någon att åka med mig hit i sommar!!! JONNA?????

Det blev ju inte så mycket skrivande igår tyvär, och anledningen kan jag inte tala om men någonting väldigt tråkigt hände som jag nu måste reda upp. Ni vet när man tror att man nått botten bara för att upptäcka att det inte finns någon botten? Så var det! Jag har varit högst olycksdrabbad på denna resa och trots det älskar jag Barcelona mer än någonsin! Då måste det vara en väldigt fantastisk stad eller hur!!! :D

Nu hoppas jag bara på att jag får bli så pass frisk att jag kan gå ut ikväll och skapa lite minnen sista natten!!


God morgon på er alla och ha en bra dag!

Puss puss

Tisdag, nedräkningen har börjat!

Nu behöver jag bara sova tre nätter till i den här lilla sketna lägenheten. Seeeen hoppas jag att jag får åka hem! Jag ska åka till sjukan direkt så de kan ställa en korrekt diagnos på mig! Idag har smärtan i örat blivit så stark att hela huvudet värker, jag har fått blåa sår på tungan och i övrigt mår jag som igår, fast mindre bröstsmärtor. Jag är lite orolig...

Idag har jag och Salem haft teamwork. Han satt utanför min dörr och jamade tills jag vaknade i morse. Tror han var väldigt upprörd över att det kommit in flugor i vardagsrummet för varje gång han tittade på dem gav han ifrån sig mystiska läten. Så jag slog ihjäl dem och han åt upp dem. Teamwork!

Nu ska jag ännu en gång sätta på "Skönheten och odjuret" och drömma mig bort lite!


Changing the world

You must be

the change

you wish to see

in the world


Lite kärlek i natten!

Nu är alla sjuttioelva piller tagna (svårt att få plats med mat i magen också, jag är mätt), kattskrället sitter fastklistrad utanför min sovrumsdörr där han tydligen tänkt att sova också? (ska vara snäll mot han imorn) och det enda som återstår är att krypa till kojs och nanna med mina små fripassagerare jag har i kroppen.

Trots allt har det ju vart en bra dag:

- Det har regnat
- Jag åt en fantastiskt spännande och näringsrik lunch
- Min visdomstand har äääääntligen börjat växa
- Jag har hittat en ny svinkoppa innuti näsan (fantastiskt jag visste inte att de kunde frodas där med)
- Jag har fått fel sorts kortisonkräm (med andra ord främjat apoteket genom att köpa medicin jag inte behöver, grattis till dem)




Jag sitter faktiskt inte och deppar ihop, jag är ironisk! :P Så ingen missförstår.
Ta hand om er där ute, hälsan före allt!

Dagens miss!!

Jag kom hem från jobbet och tänkte sluta fred med kattskrället så jag gav han en burk tonfisk, vilket resulterade i att han nu tror att vi är världens bästa kompisar! Han förföljer mig och svärmar runt mig likt en fluga runt en koskit! (Trevligt där jag gämförde mig precis med en koskit, oh well inte mer än rätt.) Han sitter utanför min dörr i timmar och bara väntar på när jag ska komma ut igen. SKITGULLIG, ja, men jag består redan till 75 % av bakterier och är kattallergiker så jag kan inte riskera att dra på mig en allergichock också.


Tessans biologi:

75 % Bakterier (i alla de glada färger och former)
5 % vatten
10 % bajs
10 % övrigt så som hjärna (tror jag) hud och skelett

Spännande spännande, hur ska det gå. Imorn blir det en uppdattering om jag mår bättre eller sämre.


Lurvbollen Salem


En läsar/lunch fraga!

Jo, för att klara av min starka antibiotika kände jag att jag maste ju äta bra till lunch. Jag vart sugen pa hamburgare sa vi gick till en liten bar där det saldes. För att förgylla min dag tänkte jag skämma bort mig lite. Jag vet inte vad den innehöll men det var den absolut vidrigaste mest omänskliga burgare världen nagonsin sett! Sa min fraga är vad tror ni att den var gjord pa?

Det finns tre alternativ för att göra det hela lite enklare:

1. Bränd Skosula
2. Bränt Bajs
3. Nagot de skrapat upp fran asfalten utanför som var bränt

Priset är min eviga kärlek




Pöss Pöss


Läkarens predikan

Har nu betalat 700 kronor för ett välförtjänt läkarbesök... hos en inkompetent nolla som inte hade en aning om vad hon skulle göra med mig. Hon undersökte mig i en halvtimme för att sedan konstatera att "jag var ett svart fall". Hon trodde inte alls att det var svinkoppor men kunde inte heller ge nat svar pa vad det annars var.

TACK OCH LOV kallade hon in en annan läkare som pa 2 sekunder (utan överdrift) sa att det var just svinkoppor! HAH, jag borde bli läkare, har alltid rätt. Ordagrant sa läkaren att jag förmodligen fatt herpes av min förkyldning och därefter har det blivit infekterat och blivit svinkoppor. Sedan har min visdomstand i nederkäken fatt för sig att nu är en bra ide att växa fram, den växer tyvär at fel hall sa jag maste operera ut den :( Detta tänker jag under inga omständigheter göra i Spanien. Visdomstanden har i alla fall gjort sa att jag har en infektion som spridit sig i hela vänster sida av munnen, tandköttet är inflammerat och svullet. (Fast det är det pa höger sida med sa kanske lider jag av nagot ytterligare? Pa detta har jag ett antal blasor i munnen som inte läker av sig självt sa en stark kortisonsalva ska förhoppningsvis göra susen...

Vad mer? Har en infektion i halsen som har spridit sig upp till vänstra örat, och en medelsvar hosta som gör att jag inte kan sova pa nätterna.

Summa summarum: ska jag ta 2 sorters antibiotika (den sorten jag redan köpt fast mkt starkare plus en till), hostmedecin, kortisonsalva, plus nagot för smärtan.

Nu vill jag faktiskt bara aka hem :( Hoppas inget mer händer med vulkanerna!


Tror jag behöver lite choklad!


Ett ynkligt inlägg!

Jag åkte till läkaren igår som ville ha 2000kr för besöket plus att de skulle ta betalt för varje test de skulle ge mig... vilket naturligtvis resulterade i att jag vände på klacken, köpte antibiotika på apoteket för 2,5 euro och gick hem igen. Det finns en gräns, blir jag ännu sjukare än vad jag är nu så måste ändå till sjukhuset men eftersom jag suttit och läst på om mitt "tillstånd" (som även kallas svinkoppor) i två timmar på nätet så tror jag att denna antibiotika kommer att göra mig frisk eventuellt hålla bakterierna i schack tills jag kan ta mig till svenskt sjukhus. Jag tänker inte ens börja förklara vad som är fel på mig, jag kan bara säga att det är illa den här gången. Samtidigt är det så typiskt mig att bli drabbad av konstiga saker som jag i regel inte borde kunna drabbas av. Bara att hålla ut till bättre dagar!

Hahah, och det roligaste var att två killar började ropa "guapa" efter mig på gatan. Så många utslag jag har i ansiktet måste de ju haft något synfel, aahahahahh.

Nu ska jag krypa till kojs för imorn är det like it or not dags för jobb :S

God natt!


Kommer man komma hem?



Det är frågan, hur länge kommer luftrummet att vara stängt? När och hur annars kommer man komma hem? Jag tror att dekommer hunnit öppna flygplatserna igen till på fredag om inget oförutsätt händer. Men vi får se...


Whats left of me!

Det är bara sex dagar kvar i Spanien och jag har blivit jättesjuk. Det gör ont i bröstet när jag andas, ont i öronen och halsen när jag sväljer, ont i huvudet när jag rör det plus att jag har 2 körtlar under hakan som svällt upp till en storlek av två körsbär :( Dessutom växer utslagen jag har i ansiktet och de tycks föröka sig med, har fått två nya. (Vilket i alla fall gör att jag kan fastställa att det inte är herpes). På apoteket sa de att det var förkylningsblåsor... men jag litar inte på dem. Min näsa lyser ilsket röd mot mig i spegeln. Sammanfattningsvis kan jag konstatera att det bara finns ett litet skrutt kvar av mig, resterna så att säga, slagget som inte ens bakterierna vill äta upp...


Det här är riktiga Spanien!

Idag valde jag att gå ut med mina "flatmates" Miranda och Mr Aguilera, invigning faktiskt! Vi gick längs alla små krokiga personliga gator, tog en öl på ett litet torg och åt typisk spanskt.
Sedan gick vi vidare till Mr Aguileras bar där jag fick se det skummaste jag någonsin sett... Hur ska jag förklara detta: Det var någon sorts alternativ teaterpjäs som hade till syfte att kritisera både kyrkans sätt och samhällets. De bröt så starkt på italienska att jag inte förstod mycket. Men det var kul! Riktigt kul faktiskt.
Vidare fick jag träffa Mirandas bror som är en riktigt duktig balettdansör på teatern i Barcelona (guldfisken här har dock glömt vad han hätte, tacka gud för facebook :P Något som de också kritiserade). Han var så söt, vill verkligen se honom dansa!

Sjuklingen här och Miranda begav oss hemåt sedan, och vet ni vad vi möttes av när vi kom ut ur Meteron? Det var fantastiskt underbart! De hade spärrat av en gata vid Sagrada familia och hade gatufest. Alla dansade något liknande bugg med latinsk klang och drack och var superglada. Det här är Spanien!!! Alla är så lättsamma och man upphör aldrig att förvånas! Det är väl det som gör livet så kul! Nya upplevelser, nya livserfarenheter! Älskar det här!



Paseig de Gracia


OM JAG FAR FRAGA!!!

Gick och tänkte pa all mediaskit man Läser varje dag, frivilligt och ofrivilligt. Hur mycket paverkas man egentligen? Hur styrd blir man att tänka at ett visst hall??? Jävligt mycket är svaret! Hur manga vaccinerade sig mot svininfluensan till exempel? Jag gjorde det da fan inte! Av manga anledningar, dels för att jag hade pa känn att det förstorats upp av media (som ocksa fagelinfluensan gjorde, SARS, vad mer?) och dels för att det är inte bra att vaccinera sig mot all skit, det bildas bara en massa multiresistanta bakterier och sedan Nästa gang da det verkligen Gäller, star vi dar och har inte ett skit att förlita oss till, inget vaccin som fungerar. Har det inte bevisats än en gang? Vart, jag upprepar VART tog svininfluensan vägen? Tog den en paus nu för att atervända senare??

Det dog väl inte fler än det gör varje ar av den vanliga influensan? Och vilka var det som dog? Folk som redan hade nagon tidigare sjukdom!

Samhället var rädda att folk skulle bli sjuka sa de inte kunde jobba, det Köper jag, för finns det ingen som jobbar kan det ju inte ga särskilt bra för företaget men ända, maste man skrämma upp folket sa mycket?

Ännu en fredag!

Om en vecka sa har dags star jag och packar for att aka hem! Det ska faktiskt bli skönt, det har hänt sa mycket där hemma sa jag vill hem och se hur resten mar. Inga fler tragedier nu! Idag jobbar jag bara till kl 15 till skillnad mot andra dagar när jag jobbar till 18.

Jag har blivit sjuk igen sa det är väl bara att ga hem och lägga sig i sängen. Ska nog ta en sväng förbi El Corte Inglès och köpa en tv-serie, pa spanska! Ett tips: Jag tycker att jag lär mig spanska Jättesnabbt pa att titta pa serier pa spanska med engelsk subtitle eller tvärt om, spansk subtitle men serien pa engelska. Prova!

 

How can i cry, when the sun is still in the sky and shining above me?

:)




R.I.P. JAMAL !!!




Fick inte chansen att säga hej då, men vem fick det? Jag trodde du skulle överleva. Jag har haft så ont varje gång jag sett dig lida de senaste månaderna... bröt till och med ihop på jobbet. Varför du? En sån godhjärtad människa! Jag kommer aldrig glömma dig, kommer inte glömma våra samtal på Meza, hur du alltid uppmuntrade mig till att dansa, göra sånt jag brann för! Jag vill inte att du ska vara död, snälla spola tillbaka tiden!!


Lurad.... av Disney!

Ända sedan jag var 2-3 ar har jag slaviskt följt allt med stämpeln Disney pa. Jag sag varenda prinsessfilm vilket har lett till att jag fatt det inpräntat i huvudet att det finns en själsfrände där ute som man ska träffa och leva lycklig i alla sina dagar med. Sa vart är da denna prins? och NÄR I HELVETE ska han komma inridande pa sin häst? (Any day now...)

Den bistra vekligheten ser en ANING annorlunda ut. Det finns inte alls lika mycket kärlek i världen längre, har ni tänkt pa det? För 20 ar sedan fanns det mycket mer, da var det mer självklart att när man hittat den rätta och gift sig sa ska man leva med densamme resten av sitt liv. Man gick in för det, gav sig fan pa att det skulle fungera. Idag är det mer en köttmarknad, man ligger runt och byter partner. Man tröttnar mycket fortare pa varandra, men det kanske är för att man inte väntar som man gjorde förut pa den rätta? Man tar vad som finns till hands, eller? Rätta mig om jag har fel!

Men vart är min beskärda del av Kärlek? Jag vill ha fjärilar i magen, jag vill bli sa där fjantig! OCH har ni tänkt pa att när man är kär sa ser världen sa mycket vackrare ut!!!


Och jag skyller allt pa Disney, hade de inte inpräntat i huvudet att "det är sa har det ska vara" sa hade man ju inte fran första början gatt och haft förväntningar!


Have I changed my hopes for fears and my dreams for plans?

Jag hittade en dikt pa natet idag som beskriver mig perfekt. Jag har gatt och funderat hela veckan pa vart min plats i livet ar, varfor hittar jag den inte? Den plats i livet dar jag ar lycklig eller atminstonde inte gar och grammer mig over det jag inte har. Dar jag kan vara stolt over vad jag astadkommit under dagen, veckan, manaden... Jag har surrat omkring i ovisshet alldeles for lange nu. Tidigare slets jag mellan att ha ett välbetalt jobb (efter en lang utbildning) och det som jag tycker ar kul (som kanske ar mer av hobbys?) och inte ger sa mycket pengar. Man maste ju hitta en balans! Men just i detta nu skiter jag i pengarna, jag vill bara gora det jag alskar och se vart det tar mig! Hur ska man tänka?

Many people don’t have what they love to have in their lives
simply because they are afraid to make the decision to have it.
They are afraid of what they may miss out on if they make their
decision to have what they love. Will they miss out on what they
currently have or will they miss out on what they could have?
What if no one approves of their decision, will they then be
missing out on the approval of others? What if they make
the wrong decision, will they then feel unworthy?

The moment you are afraid to make a decision based on
missing out, you have just missed out on
making a decision for what you love and instead you will be
presented with a decision to be made from fear.


Tänk vart sma val kan ta en i livet!

We are constantly faced with choices in life.
Each choice is neither ‘right’ nor ‘wrong’.
Instead, the choices we make lead to different experiences.
It’s about the experience we create from the choices we make.

Learning to choose what works for you in that moment,
and benefiting from that life experience.

 

 

 

 

“A person does not have to be behind bars to be
a prisoner. People can be prisoners of their own
concepts and ideas. They can be slaves to their
own selves.”

 


Sant eller falskt!

Min "hyresvard" ringde mig precis och sa att dorren till lagenheten gatt i baklas, att det hande ibland, och undrade om jag kunde vara hos Azin ikvall tills han fixat det... Blaogd och naiv som man ar, sa jag bara "ok det gor inget. Det ar  ju inte ditt fel." MEN min handledare pa jobbet tyckte det lat ytterst markligt, hon sa att han formodligen skulle ta hem en tjej och att han ville ha mig ur huset nar de .......

Ilsken som jag av naturen ar kommer jag alltsa anda att aka hem och kolla upp saken!! Ska jag inte ens kunna komma hem dit jag bor for att dorrn "gar i baklas ibland". Aven om det ar totalt sant sa ar det inte ok.

Annu en fantastisk Barcelonadag till ända :( Jag har faktiskt suttit och letat lite jobb har till sommaren... men utan resultat. Sprakkurs kanske???? Jag vill sa garna vara har alltid!


Ha en riktigt bra dag! :D

Daniel och Victorias bröllop!

För er som inte vet sa ska min kära bror marschera pa kronprinsessans bröllop!

Kronprinsessan Victoria och Daniel Westlings bröllop kommer att hållas i Storkyrkan i Stockholm lördagen den 19 juni. Själva bröllopsceremonin börjar klockan 15.30 följt av en kunglig kortege till Stockholms slott. Klädseln är för damer aftontoilette (långklänning) och för herrar civil eller en militär högtidsdräkt.

The world according to USA

:P


Vissa dagar...

...vill jag bara sitta och drömma mig bort till nagon annan stans. Dar jag har ett jobb jag alskar att ga till och dar man har roligt med sina kollegor. Dar man har alla vanner och familj omkring sig hela tiden. Dar jag kan dansa pa oandligt manga brollop och fester och dar dromprinsen star bakom hornet och bara vantar pa ratt tillfalle att trada fram. Dar skiner solen och det ar alltid varmt, men bergen ar nara om man vill se snon. Dar ar havet alldelles kristallklart.

Min lilla fairytail!



Pågående krig!

Det är en ständig kamp mellan mig och katten Salem här hemma. Han har försökt bryta sig in i mitt rum ett flertal gånger genom att galoppera i ökande tempo för att sedan slänga sig hals över huvud mot min sovrumsdörr. Dock utan framgång!

Han brukar slänga sig framför fötterna på mig i tappra försök att få mig att ramla, förmodligen för att avsluta det hela genom att strypa mig och lägga mig i komposten.

Han brukar ligga på lur i hörnen och gå till attack när jag minst anar det. Sen hoppar han ut, boxar till mig och springer och gömmer sig igen.

Det är en långsam kamp då han är så liten ullig och söt. Men ja Salem du behöver bara vänta 10 dagar till, sedan slipper du mig! ;)




Frossar i mat

Sedan jag kom hit och varit så duktig första veckan med vad jag stoppade i mit, till att jag nu stoppar i mig i princip allt. Konstigt det där! Jag har ett outröttligt sug efter mat, godis, te, choklad, you name it! I ärlighetens namn har jag gått med byxorna uppknäppta hela dagen... Lite svårt att stänga dem, MEEEEEEN det är något jag tänker oroa mig för när jag är hemma igen.

Åh jag har så många dyra saker att fixa när jag kommer hem:

- Ny mobil
- Ny dator
- Nya glasögon och linser (och utprovning till båda så klart)
- Slinga igen "gråbenan" hos frissan


och några andra saker jag inte tänker skriva om här än ;)

Jag ser framför mig hur ni alla sitter med anteckningsblocken i högsta hugg och skriver ner alla mina göromål :P

Men det här inlägget är till mig själv!

En vacker dag!

 


5 minutes of pain

Fem minuter innan jag slutar jobbet och allt ar klart for idag, sa jag tankte beratta om dagens lidelser :P Hahaha, jag drev for nagra manader sedan om att det sag ut som att jag hade herpes pa nasan nar jag hade vart pa skonhetssalong.... och nu har jag fatt det pa riktigt!!! Vilken karma eller hur!!! Helt otroligt, jag trodde inte ens att man kunde fa det dar. Det maste ha kommit nu pga min forkylning som aldrig ger med sig. Totalt tre kraterliknande oppna sar, och mitt pa nasan. GREAT!! :) Jag maste saga det igen for det later sa kul, jag har herpes PA nasan!!!!

Borde kanske vara forskrackt men jag orkar inte, battre att skratta at elandet :)

Hahah, jag besparar er bilder till detta inlagg ;)


Puss puss

How yo doin?

Da var dagens jobb till anda! Jag har inte sovit mer an 4 h de senaste 2 natterna till foljd av min hosta som aldrig vill ge sig, sa idag ska jag nog bara ga hem och ta det lugnt.

Why by god does it not get "beach hot" here! Tank att fa ligga i solen en vecka innan jag kommer hem, atmistone fa chansen att bli rosa, branna nasan som jag alltid gor. Anvanda den bikini jag sa omsorgsfullt la ner i vaskan. Oh well!!

Var forresten nere pa stranden i forrgar eftermiddag och tittade pa nar tuttlisorna dansade pa hogtalarna. Vackra som tusan i string och genomskinliga klanningar och totalt utan taktkansla! Sa har gor vi varje dag pa stranden MEN det som skiljde sig idag var forst och framst att en man ikladd kräft dräkt kom gaende forbi alla restauranger... Roligt varre, tyckte jag. Sedan gar tva nakna män forbi ocksa, ...what? De vinkar och ler och tittade upp och ner pa en engelsk killkompis men det markte inte han. hihihi!! Jag foreslog att han ocksa skulle promenera med dem :)
Tydligen ar dessa 2 valkanda och tar alltid strandpromenader nakna. Det hande mkt har pa stranden, HAHA

@ MAYMO

Sitter pa jobbet!
Idag ar en underbar dag, for jag ar i Barcelona. Det ar en storstad som har allt att erbjuda fran teater till dans till nattliv och restauranger, samtidigt finns havet 10 minuter bort och solen och varmen ar underbar. Det finns manniskor fran hela varlden har och manga riktigt alskvarda sadana ocksa :) Alla hus har sin egen stil och ar ofta detaljrika och valdigt vackra att se pa. Man hittar alltid nagot nytt att titta pa nar man gar ute. Aven om man gar samma gata upp och ner sa hander det nya saker, man ser nya manniskor :D

Ok, jag ar kar igen!! Let it last, let it last, let it last!!

Ett litet torg jag hittade harom dagen nar jag var ute och gick :)


Libanesisk restaurang

Vi var 4 stycken som gick och at pa en libanesisk restaurang idag och det forsta min killkompis slanger ur sig ar: hon ar magdnasos och jatteduktig. Sa pa fredag ska jag ga dit och prata med chefen och kanske dansa en svangom. Kanns trist att jag forst nu hittade den, men eftersom jag alskar Barca och vill komma tillbaka (las leva hela mitt liv) sa kan det ju vara en bra kontakt anda!

Alskade restaurangen, vet inte varfor jag inte tog nagra kort?! Den var sa vacker, det var hemma :D

Söndag

En helt ok utekvall igar och som vanligt nar vi gar ut sover jag hemma hos Azin och hennes kompis :) De bada ligger fortfarande och snarkar, inte undra pa de var ju uppe till 9 i morse i alla fall. Jag gick och la mig vid sju men pga nagons snarkningar kan jag inte sova mera, hehe. Ska gora en kopp te och titta pa en film sa lange tills de vaknar.

Det kanns som att jag behover en semester innan jag kan aterga till livet i Linkoping igen. T ex skulle en veckas sparesa till Bali inte vara alls fel, till och med en kanarieo skulle fungera! Bara sola och bada och traffa manniskor!


Upp som en sol och ner som en pankaka!

Skjut mig så jag vet att jag lever! Varför ska det, när jag är så lycklig en dag, komma någon och slå undan benen på mig? Jag ska vara helt ärlig och säga att det som jag kände igår var overkligt. Jag hade glömt att man kunde ha sådana bra känslor i kroppen, helt fantastiskt! Det var äkta lycka! Och så ska det förstöras? Varför det? Vad vann du på det? Jag vet inte ens vad som hände, har inte fått en förklaring och som det ser ut kommer jag inte få det heller. Ge mig en dag att läka sen kommer jag tillbaka igen..



Porrkungen själv vid vårat bord igår

Skumt, igår satt vi ett gäng om 5 personer på CDLC (restaurang/klubb) nere vid stranden och drack champagne. Det var jag, Azin, två engelsmän och en amerikan (och det märktes, han pratade så att ingen på restaurangen kan ha missat ens ett ord i hans samtal. Turn down the volume pls!!) Det skumma var att plötsligt kom en flaska champagne adresserad till Azin från ett par som bestod av en gammal gubbe och en ung blondin.

Hon gick för att säga tack och efter ett tag kom alla tre tillbaka. Båda var från Private, som i Private Media Group, som i det multinationella porrföretaget Private.

(Private Media Group är ett multinationellt företag som producerar pornografi. Det etablerades i Stockholm, Sverige redan 1965 som världens första hårdpornografiska tidning helt i färg. Grundare var Berth Milton Sr. På det tidiga 1990-talet tog hans son Berth Milton Jr. över företaget. Han flyttade företaget till Barcelona, Spanien, och moderniserade det genom att börja spela in pornografisk film och, så småningom, utnyttja det nya mediet Internet. 1999 blev man det första större företag inom porrindustrin att introduceras på NASDAQ-börsen.)
 Från Wikipedia

B
erth tyckte att min kompis var det vackraste han någonsin sett och ville gifta sig med henne. Hon sa vänligt men bestämt nej. Till oss övriga vid bordet var han allmänt otrevlig och bara snäste när jag försökte vara trevlig. Tjejen han hade med sig var tydligen en porrskådis importerad från Stockholm. Vet inte varför de kom över från första början om de tänkte vara så ohyffsade.


Hopplös romantiker!

Som den hopplösa romantiker jag är har jag trots motstånd gått och blivit kär i Barcelona!! Det är helt fantastiskt hur glad jag är att vara här just nu och det känns tungt att behöva åka hem igen :( Ska jag vara helt ärlig önskar jag att det fanns en bra utväg så att jag slapp, men jag har ju trots allt bara ett år kvar i skolan och sedan kan jag flytta hit om jag fortfarande känner så starkt!!

Nu ska jag ut i solen och njuta!


Barcelona en solig dag!



Plaza Catalunya


Som synes är det här alla par sätter sig och pussas ;)



Går man ner för La Rambla kommer man hit, en marknad med frukt och grönt och allt annat!



Så här ser det ut inne i marknaden :)


Det regnar i Barcelona!

Jag brukar vara ganska duktig på att tyda min kropp, jag vet om, när och hur jag är sjuk och brukar pricka mitt i när det gäller vad jag lider av. Hur som helst så misstänkte jag att den "läkare" jag var hos inte visste vad han pratade om (tror att det bara är en kraftig förkyldning) så jag väntade med att ta antibiotika och idag mår jag mycket bättre, utan att ha tagit piller. I Spanien likt många andra länder behöver man ju bara gå till apoteket och hosta en gång så slänger de antibiotikan i ansiktet på en. Jag kan ha fel, men jag ska försöka bli frisk på egen hand.

Jag sov till kl 13.15 idag, inte alls likt mig. Men det var nog precis vad min kropp behövde. Det regnar idag så jag har inte tagit mig ut än, ska dock på middag ikväll.

Jag såg de första två filmerna med Jason Bourne igår. (The Bourne Identity och The Bourne Ultimatum) Två riktigt bra filmer!!


Strike a pose!

Jag satt och räknade dagarna idag och insåg att det bara är ca 2,5 vecka kvar i Barcelona! Skräckblandad förtjusning skulle jag vilja kalla det! Visst saknar jag bekvämligheten i att vara hemma, jobbet, familj och vänner men det här är ju Barcelona. Med så mycket möjligheter!! Hade det bara varit 5 grader varmare så hade det vart perfekt! Min lilla älskling tar det mycket värre än jag. Hon ser på hemfärden med avsky och ångest, stackars!

Två veckor har det gått sedan jag olyckligt nog blev misstagen för ett askfat, dvs "någon" släckte sin cigarett på min arm (inte med flit) och jag har fortfarande en sårskorpa. Meeeeeeen det gjorde inte ont i alla fall.

Ca två veckor sedan var det också som jag flippade ur totalt på krogen. En grupp män (40+) hade suttit och blängt hela natten vilket var lite irriterande i sig. Sedan när jag skulle gå på toaletten började en av dem gapa och göra konstiga ljud tre centimeter från mitt öra. Jag vart arg men behöll lugnet... Sen tar aset mig på rumpan OCH DÅ vart jag förbannad. Jag vände mig om för att skälla på honom och när jag såg hans fula flin tänkte jag att "här hjälper inga ord". Så vad gör jag? Jo jag går fram och ger honom en vänster så att han tappar balansen och faller över bordet där alla deras drickor står. Sen vände jag på klacken och gick därifrån. Snacka om att han vart snopen. Tror det är det bästa minnet från Barcelona, inte att jag smällde till honom utan att jag stog upp för mig själv. Vissa män får för sig så mycket skit, speciellt när de är fulla. (Jag uppmanar härmed alltså ingen annan att slå någon).


Da var det dags for en ny dos...

...av antibiotika. Det ar tydligen halsfluss jag har men det ar pa gransen till oroninflammation ocksa. Otur att fa det nu! Trots detta sitter jag nu pa jobbet och forsoker sa gott jag kan. I Spanien far man ju egentligen inte vara hemma BARA for att man ar sjuk. Men nar chefen sag mig sa hon "Vad gor du har, om du ar sjuk imorn sa stanna hemma!" Sa jag kommer nog ligga dackad i sangen ett tag framover :( Ska mysa ner mig med te och massa filmer :D


There is only so much I can take!

Jag ar trott pa att se alla snygga skor som finns ute att kopa nu, och att veta att det inte ens ar nan ide att titta tva ganger pa dem... Innan jag akte till Spanien var jag inne pa barnavdelningen pa Deichman och kopte ett par skor i stl 33!! Vanligtvis har jag ju 34-35 och det finns aldrig skor i imn storlek pa damavdelningen. Sa vad ska jag valja for skor? De med barbie pa eller de med spindelmannen? Hm, ska nog forsoka bestalla via internet och se hur det gar :)


Uppdattering fran sjuklingen!!

Livet ar lite for gott just nu! Underbart god mat, utsokta efterratter och fantastisk dryck. Sangrian ar farligt god! Och att leva i lyx sa har har borjat visa sig i form av nagra extra centimeter runt magen... Inte bra alls!! Men i och med att jag ar sjuk sa ar det inte tal om gym, och inte fram till jag aker till Sverige. Jag saknar Worldclass sa himla mycket. Dansa, trana, springa. Fa den energikicken som traning ger!! Och magdansen saknar jag ocksa jattemycket! Se hur glada manniskorna blir (speciellt barnen) och nar alla kommer upp och dansar med mig. Det ar en underbar kansla!

Jag ligger mest snallt i sangen nu eftersom jag ar sjuk, men funderar pa att ga ut ikvall med tjejerna. Var forresten pa stranden idag med, det var ganska kallt och blasigt, MEN otroligt vackert. Det ar nagot med havet som ar sa lugnande. Jag kan bara sitta och titta pa det i timmar! Personalen pa CDLC borjar kanna mig nu och flera kommer fram och pussas pa kinderna och pratar om sitt och mitt, vad som hander. Alla ar supergulliga! Alskar atmosfaren har. Varfor kan det inte vara sa i Sverige for?????

Hoppas ni alla har det bra!

Puss


Då var det dags för en ny runda!

Sangrian väntar på att drickas, makeupen väntar på att få sättas på och så klart ska sjuklingen poppa lite piller, AND THEN WE'RE ON! Ladies night? Jag vill så gärna upp och dansa nu nu nu!!!


Dagens insikt

Vilken stad man än bor i kommer man tröttna på den efter ett tag om man inte har bra människor omkring sig och en vettig sysselsättning som man tycker om att göra! Sen om man tröttnar efter en vecka eller fem år är en annan sak.


Nere vid stranden i Barcelona :)


Sagrada Familia



Kolla bara alla små detaljer! Så himla vackert!!


Jag var inne i Sagrada Familia också, och ska jag vara ärlig så finns det inget att se där. Bara en massa byggnadsställningar, och ett historiskt museum men inget för mig. Jag tycker helt klart att det räcker med att se det utifrån, det är där allt det vackra är!


Glad påsk!

Nu är det officiellt påskhelg här vilket betyder att man får äta hur mycket choklad man vill utan att få dåligt samvete! Jaaaaaa! Lite kallt idag tyvär, jag som ville gå till stranden :)


Så här kan det se ut under påskhelgen, parader med stora statyer av människor från bibeln :)


RSS 2.0