Misstankarna har alltid funnits där!



Slående lika?!?!

Var positiv!






Besos y abrazos

anticopyrighted

Bita ihop
Knipa igen
Ta sig i kragen
Hålla masken
Vara stark
Vara vuxen
Respektera sig själv
Respektera andra
Inte ta saker på för stort allvar
Inte vara överdramatisk
Leva
Leva, leva, leva




Med minne som en guldfisk!

Det är helt fantasktiskt hur jag kan glömma saker ibland. Det har blivit mycket värre nu sedan jag börjat på restaurangen och jobba. Förmodligen pga stress. Ta bara några exempel på vad jag gjort hittills. Först bokade jag in mig på spanska, två dagar senare hade jag sagt ja till att jobba under de timmar som spanskan pågick. Suck! Igår bestämde jag att jag skulle träffa en vän idag, sedan pratade jag med Kadir och bestämde msn-date under samma timmar, och slutligen skulle jag jobba eftermiddagen idag men när jag var ute igår erbjöd sig en kompis att skjutsa mig hem vilket innebär att cykeln blir kvar på stan och jag måste gå in till jobbet. Detta tar 45 minuter. Inga problem tänkte jag, jag ska väl ändå inte göra något i morrn... och idag när jag vaknade kl. 12.00 tänkte jag FAN, hur i hela världen ska jag hinna med det?
Igår gjorde jag bort mig ytterligare, jag har lovat mamma sedan några dagar att jag ska vara barnvakt åt systern min medans hon går på ladies night, och sedan igår lovade jag på jobbet att jag skulle jobba den lördagen för den andra servitören ska jobba på just ladies night. Så nu har min chef ingen som serverar på lördag.

Vart ska jag göra av mig själv undrar jag!?!? Jag skriver ner allt i min kalender men sedan glömmer jag att kolla i den! Haha, detta är ju katastrof. Jag har haft ett jättebra närminne, men efter att jag varit depprimerad en längre tid försämrades det avsevärt och idag verkar det vara obefintligt. Mår ju mycket bättre idag men minnet "stays the same".

Hur bygger man upp närminnet?



För gott för ofta är farligt!

Jag ska vara stolt och säga att jag faktiskt lagt av med choklad! Och jag har börjat ta tag i träningen! Men sedan är det den restaurang jag jobbar på... de har så fruktansvärt god mat! Jag jobbar ganska ofta och i och med att de drar 32 kr för mat varje pass man jobbar (oavsett om man äter eller ej) så är det ju bara att hugga in! Jag misstänker att maten de gör är väldigt fet och jag vet att all deras sås är gjord på majonäs med 95% fett. Någon gång ibland är det ju okej, men två gånger om dagen är det inte okej!!
Den här dagen har krävt mycket av mitt bräckliga tålamod. På jobbet har det varit värst. Folk som ändrar 20 gånger i menyn, folk som vägrar betala, folk som gnäller över att de tror att de fått fel sås till maten fastän det är rätt, folk som raggar på mig, folk som inte klarar av att säga ursäkta utan rycker mig i kläderna i stället. Fotografen kom inte till vårt möte, antar att han glömde bort, så han är jag inte så glad på heller.... Men jag antar att man måste ha sådana här dagar också. Då lär man sig uppskatta de bra dagarna mer!


Dags att sova, god natt världen. Jag hoppas på en bra dag i morgon!


Det här är jag när tålamodet tar slut.

Ny dag, nya tag!

Eftersom jag ändå ser ut att bli kvar i Linkan fram till jul så har jag börjat på en spanskakurs nu! Missade dock första tillfället för jag var tvungen att jobba. Sedan ska jag även börja dansa något som de kallar Tribal fusion, men som jag misstänker inte har något med tribal fusion att göra. Men skitkul ska det bli! Jag var på Gina Tricot igår och provade så mycket jag kunde :P men det tycks som att deras kläder inte passar på min kropp. Jag tror det har att göra med att min midja är ovanligt smal kontra att mina höfter är ganska breda :S Enligt mig ser det lite oproportionerligt ut. Jag är perfektionist och sitter inte kläder perfekt köper jag inte. MEN jag köpte två klänningar! De var skitsnygga, köpte en i blått och en i grönt. Det blir så lätt att man köper svart och vitt så nu försöker jag att helt undvika det för att få lite färg i garderoben.

Idag ska jag jobba lunch och kväll så det hinns nog inte med så mycket mer än det. Men jag ska ta en fika med en fotograf på min lunch och diskutera magdansbilder och lite annat. Det ska bli skitkul, jag vet hur duktig han är och hur mycket han har gjort. Tror han är ganska välkänd, Niclas Thalberg heter han. Känns det igen? Han är konstnär också, oljemålningar, och har ställt ut sin konst i hela Linköping. Hoppas han inte är så dyr bara.

Nej nu ska jag dricka lite kaffe och pudra näsan!

Puss puss



TITTA HIT!



Bara titta på det lilla smultrongrynet! Känns det? Jag blir helt varm av den! Hur kan något vara så gulligt?

Stoppa gubbväldet :P

Här tänkte jag som bevis för att jag var uppe 05.50 idag skriva ett inlägg och så fungerar inte inloggningen på bloggen... typiskt! Gav mig ut på en promenad men var tillbaka efter fem minuter igen för det började spöregna. Någon måtta får det vara på hurtigheter. Sedan har jag diskat och hängt tvätt och bäddat om i mitt rum. Slutligen bär det av till jobbet om 20 minuter. Såg på nyhetsmorgon idag och de diskuterade jämställdhet i form av att vägmärket med gubben som går över övergångsstället var just en gubbe och att det borde finnas en skylt med en kvinna på också, för folk blir ju så upprörda över detta tydligen! Men snälla! Finns det inte lite mer angelägna saker och framför allt VIKTIGARE saker att diskutera om jämlikhet??? Sverige är inte jämlikt!! Kvinnor tjänar fortfarande upp till 30 % mindre än männen (precis som på 40- talet). Tjejers idrottsutövande får mindre pengar och sämre träningstider än killarnas. Unga tjejer tvingas stå ut med sexuella trakasserier i skolan etc...

Jag citerar ur teaterpjäsen "Härifrån":
"Manligt och kvinnligt är ingenting man föds till av naturen. Det skapas hela tiden av det som är runt omkring oss. Att vi uppfattar det som kvinnligt att gråta och visa känslor betyder inte att kvinnor är födda så! Vi har ju lärt oss att det är okej för kvinnor att visa känslor och blivit uppmuntrade till att gråta istället för att bli arga. Vi har ju lärt oss detta sedan vi var barn... Vi uppfostras olika för att alla förävntar sig att vi ska vara olika. Man ser ju bilder överalt  av att vi är olika. Bilder hur man ska vara som kille eller tjej. Vi ser det på tv, i reklam och i film etc. Det är det som faktiskt uppfostrar oss och påstår att det är normalt. Kvinnor och män ses av naturen olika, med olika egenskaper. Jag tycker det är konstigt., lika konstigt som historien... Hur kan kungarnas historia vara allas historia? Hur kan männens historia vara mänsklighetens historia?"

Många hävdar att manliga yrken är tyngre och slitsammare men alla de hundratusentals kvinnor som jobbar inom vården då? Är inte det slitsamt? Det finns till och med forskning som gjorts i klassrum som visat att tjejer oftare får ja- och nej frågor medan killar uppmuntras till att debattera och analysera. Behöver ju inte alltid vara så men... jag bara babblar på nu.

I reklamen är kvinnor vackra och efter retucheringen, perfekta. Trots att man vet om det blir man ju påverkad och önskar att man kunde se ut så! Jag tycker den här falska bilden av hur män och kvinnor ska vara och bete sig påverkar alla, och det är därför många idag är depremerade (i kombination av för många val ;) ). Det är mestadels män som skriver i dagstidningarna och då blir det ju att män har makt. Kvinnan ska bara se bra ut. Puh!

Nej jag ska inte sitta här och gnälla i all evighet! Nu ska jag äta broccoligratäng :D mums!


Puss o kram




RSS 2.0