SJUK!

Men det är nog inte galna grissjukan i alla fall (ta i trä).

När höstmörkret smyger sig på...

...kan det vara svårt att hålla humöret uppe. Sitter var och varannan dag och tittar på sista minuten till varmare platser. En kompis åker till Dubai i Februari, jag vill också!!

Här är 5 basic tips hur man håller humöret uppe i vinter:

1. Ha fasta rutiner- när det gäller mattider och sovtider.

2. Ta tillvara på solljuset- Solljuset fungerar så att det blockerar melatonin som är ett sömnhormon. Alltså vaknar vi egentligen naturligt när solen lyser, men på vinterhalvåret så kan vi många gånger missa allt solljus på grund av de få soltimmarna. Men lägg in en promenad efter lunchen eller liknande för att lapa i dig lite sol.

3. TRÄNA- hitta den träningsstilen som tilltalar just dig. Efter träningen utsöndras endorfiner i hela 12 timmar, vilket gör dig både gladare och piggare.

4. Massage- får en att känna inre lugn i flera dagar ibland.

5. Vitaminer- I Sverige är solen för svag på vintern för att produktionen av D-vitamin ska stimuleras. Järn är också ett spårämne som många har brist på som leder till trötthet. Så investera i ett vitamintillskott, ät mer blodpudding och broccoli, som är järnrikt, och ett glas juice då  C-vitamin gör att kroppen tar upp järnet bättre.


Snart är det VÅR igen :D




JAG ÄR BÄST!

Man ska väl helst inte skryta, men idag tycker jag att jag är riktigt bra! Ett jättearbete med Afäärsplan avlutades i förra veckan och idag fick vi betyg :D
Min grupp fick VG med bästa poäng i klassen och DESSUTOM tyckte läraren att jag var den bästa säljaren i klassen. Vi har fått sälja in 10 produkter och han tyckte att jag var den som var mest påläst och övertygande samt mest realistisk!!

Hurra hurra hurra!!


...och så levde de lyckliga i alla sina dagar!

Yeah right!!


Change of lifestyle

Så kan det gå! Har bara sovit ca 30 minuter inatt men jag har bara mig själv att skylla. Var uppe och städade gymmet i morse och nu jobbar jag till 18 för att sedan städa gymmet en gång till inför imorgon så att jag ska slippa göra det vid 07.30 imorn.

Satt och funderade på vad jag egentligen har ätit på senaste tiden. Idag har jag endast ätit ett hamburgermeal, igår var det enda målet kebab och tidigare på dagen tryckte jag i mig 3 mazariner. I förrgår var det en jättepizza till middag och en pirog till lunch. Dagen innan en färdig paj som jag vet är väldigt onyttig. Som pricken över i har det blivit en HEL massa vin på senaste och ingen träning i kombination med dålig sömn...

Hejja Tessan!!!



Bali någon?

Eller varför inte kryssning i Karibien, sol och bad i Thailand eller kanske en spaweekend någonstans? Jag har hur tråkigt som helst :(

Jag har märkt att om jag inte sover bra några dagar så får jag fruktansvärt mycket ångest... Nu står jag bara och går igenom vad som egentligen hände igår, delar ner händelserna i atomer och överanalyserar. Pust! Ibland blir jag trött på mig själv alltså.

I min tristess har jag kommit på en ny ide till tv-serie. Är den inte kanon så säg? :P



Jag vet, mycket halvnakna killar på bloggen just nu... Men varför inte?


Rescue me!


Hell, he could come and put out my fire :P


Tidsoptimist

Uff, jag har bara sovit 2 h inatt. Så går det när man tror att man ska hinna med alla måsten plus det man vill och totalt glömmer bort att planera in sömnen. Skärpning Terese! Igår jobbade jag, pluggade efteråt, sedan var det workshop med afrodans (jag har hittat min nya passion) 2 h. Efteråt åkte jag till gymmet och städade det. Sedan fort som attan hem och göra mig fin för att jag lovat att gå ut med vännerna. Full som ett ägg igår och bakis idag :P Det är så det ska vara!

Idag jobbar jag dubbelpass på gymmet. Började kl. 09 och jobbar till 20. Pust, flås...
Hur ska detta sluta? Dessutom kommer mina companeros och så ska vi gå igenom den oändliga affärsplanen. Plus att jag har 2 läxor i Business English till imorn som jag inte börjat med...

På tisdag kommer allt vara över och då ska jag banne mig fira! Fram med skumpa och miniblåsan och sedan ska jag röja stan ;)

Puss på er


It's Magic!


Hunk



Well Hello!


Morgonstund har guld i mund!

Nu har jag städat hela gymmet och intagit position bakom receptionsdisken. Idag ska jag försöka mig på att jobba OCH göra läxorna samtidigt. Jag tror nämligen inte att jag kommer hinna med hälften om jag inte gör så. På universitetet läser man normalt en kurs i taget. Vi läser tre kurser parallellt, och även om det inte är på samma nivå så är det väldigt mycket. Vi ska skriva en affärsplan, göra en marknadsanalys och samtidigt hålla föredrag på affärsengelskan varje vecka. Puh! Plus att vi kontinueligt måste leta LIA platser (praktik). Jag har pratat med en klasskompis som kanske kan fixa plats i Bahrain (en liten ö i mellanöstern). HOPPAS HOPPAS HOPPAS att jag kan praktisera där. Det hade varit GULD!!!


Galna grissjukan!

Jag har inte velat skriva någonting om denna nya flunsa då jag har starka åsikter om att detta till stor del är ytterligare en mediaframställning för att göra oss rädda. SARS, galna ko-sjukan, fågelinfluensan och nu svininfluensan. Min fråga är vart fan tog fågelinfluensan vägen över huvud taget?? Aftonbladet m.fl. verkar ha specialiserat sig på att komma upp med den ena smörjan efter den andra och man följer en av de två i Sverige som faktiskt har dött av den. Men tar de upp att båda hade bakomliggande sjukdomar?? Nej nej, håll folket rädda!! Det är när man är rädd som man köper fler tidningar och håller sig uppdaterad.


Det speciella med denna flunsa är att den sprids mycket lättare än den vanliga årliga. Risken finns alltså att man får stänga ner en hel skola om flunsar tar sig dit. Samma sak gäller ju givet på arbetsplatser och det är väl där lite som skon klämmer. Många kommer behöva vara hemma och då går inte businessen lika bra.

Ska man då vaccinera sig?? Ligger man i riskzonen och har någon lung- eller hjärt/kärlsjukdom eller har astma ska man kanske överväga det... Men vad innehåller detta vaccin egentligen?? Studier visar ju att råttor utvecklat hjärntumörer av den. Biverkningarna sägs också vara ganska starka. Och vad finns det igentligen som säger att vaccinet kommer att hjälpa?? Men nu har ju ststen redan köpt in allt vaccin för en summa pengar så då är det bara att portionera ut det.

Jag tror på att leva sunt, dvs: sova 8 timmar, äta bra varierad kost och regelbunden träning! Har också fått tips om att naturläkemedlet vid namn Echinaforce(finns på naturapoteket) biter på den nya influensan.Den är testad o godkänd. Kanske något man skulle kolla upp...


When does it end?

När man stressar så mycket som jag gör, blir man väldigt okänslig och lättirriterad. Jag har märkt att jag slänger ur mig saker som inte är så snälla till folk, hör inte av mig tillräckligt och ibland inte alls...
När ska jag börja varva ner?? Jag är rädd att om jag inte har saker att göra hela tiden så kommer jag stanna upp och börja fundera över saker och ting för mycket, och bli deprimerad. Det var ju så det började. Jag tog på mig så pass mycket att jag aldrig skulle ha tid att sitta ner och tänka efter om beslut jag tagit verkligen är rätt eller fel.

Nu ska jag jobba lite :)

RSS 2.0