När höstmörkret smyger sig på...

...kan det vara svårt att hålla humöret uppe. Sitter var och varannan dag och tittar på sista minuten till varmare platser. En kompis åker till Dubai i Februari, jag vill också!!

Här är 5 basic tips hur man håller humöret uppe i vinter:

1. Ha fasta rutiner- när det gäller mattider och sovtider.

2. Ta tillvara på solljuset- Solljuset fungerar så att det blockerar melatonin som är ett sömnhormon. Alltså vaknar vi egentligen naturligt när solen lyser, men på vinterhalvåret så kan vi många gånger missa allt solljus på grund av de få soltimmarna. Men lägg in en promenad efter lunchen eller liknande för att lapa i dig lite sol.

3. TRÄNA- hitta den träningsstilen som tilltalar just dig. Efter träningen utsöndras endorfiner i hela 12 timmar, vilket gör dig både gladare och piggare.

4. Massage- får en att känna inre lugn i flera dagar ibland.

5. Vitaminer- I Sverige är solen för svag på vintern för att produktionen av D-vitamin ska stimuleras. Järn är också ett spårämne som många har brist på som leder till trötthet. Så investera i ett vitamintillskott, ät mer blodpudding och broccoli, som är järnrikt, och ett glas juice då  C-vitamin gör att kroppen tar upp järnet bättre.


Snart är det VÅR igen :D




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0