Yyyyyyyyyr i bollen

Idag snurrar världen. Jag vet inte om det beror på massagen jag fick igår eller om jag håller på att bli sjuk, men hur som helst är det obehagligt. Så fort jag vrider på huvudet gungar och snurrar världen :S Undrar vad det kan vara som satt sig på mitt balanssinne??

Ikväll blir det lite partaj hemma hos mig. Det som först var tänkt att vara en tjejkväll omvandlades till parkväll då det var mer populärt. Sedan drar vi vidare till måndagsklubben som har premiär ikväll. Hoppas mitt yrsel slutar och att kvällen blir toppen :)


Kramar på er


Magdans i Motala

Det var superkul på festen i Motala igår. Och jag har allt att tacka Mr G för. Hans lokalsinne är grymt och han kunde guida dit mig, jag hade aldrig i hela livet hittat dit. Alla var jättenöjda och tyckte jag var så duktig. Det var god mat och liveband som sjöng både på arabiska och turkiska. Naturligtvis rycktes jag med och satt och klappade vilt i takt med alla andra, hahahah! Och som vanligt glömde jag min CD skiva. Det har blivit lite min grej att lämna CD skivor på varje tillställning jag är. Men man får väl se det som att de får valuta för pengarna :D Hahah!

By The Way, kolla in Mix hemsida. Hon är mästare och rekordhållare i Bågskytte både i Thailand och Sverige samt fd modell osv. Hon var hos oss på worldclass i onsdags på vårat "öppet hus" och marknadsförde sina produkter: mixarcher.blogg.se Hon skrev så varmt om oss i personalen på sin "Worldclass dag" :)

Smärta i kroppen, knoppen och själen!

Det har varit en fartfylld söndag hittills. I morse skrev jag och Mr G klart ett skolarbete (det sista) och vi tvättade halva högen smutstvätt. Sedan städade jag lägenheten för att mamma, mormor och morfar skulle komma på besök. Det var jättemysigt att ha dem där även om det vart lite kort. Sedan har jag haft en trevlig fika med två kollegor där vi pratade om allt mellan himmel och jord. Sedan fick jag massage av ytterligare en kollega som tryckte på min rygg så jag trodde jag skulle svimma. Tre minuters tortyr senare ställde jag mig alldeles svettig bakom disken. Jag är så otroligt stel, borde ta en timmas massage här på Worldclass å det snaraste.

Jag lär mig aldrig att jag är överkänslig mot koffein och tog en latte medans vi fikade. Vilket ledde till en ilande huvudvärk som jag alltid får om jag dricker något med koffein i. Typiskt.

Så då har vi bara själ-smärtan kvar. Vet inte hur jag ska sammanfatta det utan att säga för mycket. Alla har vi ju någon defekt som man behöver öva bort, ingen är ju perfekt. Och i mitt fall är det att jag är för snäll och tillmötesgående och ställer upp för mycket. Av någon anledning får folk för sig att det är okej att bete sig hur som helst. Trampa på mig, vara respektlösa. Händer det en gång eller med en människa så är det ok. Då är det deras problem och jag behöver inte lägga någon mer energi på dem. Men händer det mer och mer med fler och fler personer så måste ju problemet ligga hos mig! Måste verkligen ta tag i det som hänt nu för jag kan inte sluta tänka på det och jag kan inte sluta vara förbannad.

Ha en bra söndagskväll mina söta läsare

Vad ska jag göra idag?

- Jobba till 13.30
- Mr G och jag ska träna ihop på Worldclass
- Sista skolarbetet ska göras
- Resan ska betalas
- Tvättid ska bokas
- Hela lägenheten ska storstädas (undra om Mr G är peppad inför det :D)
- Äta på restaurang "Kniv och gaffel"

- Åka till Motala och dansa på en stor fest.

Har jag glömt nåt?


Sex and the city 2






Jag var ju på premiären av Sex and the city 2 i förrgår. Jag hade köpt biljetter till mig och två tjejkompisar, som lämnade återbud i sista sekunden. Så jag släpade med mig Mr G och en killkompis till honom i stället.

Jag har sett att de flesta kritiker har sågat filmen och i sammanfattning kallat den: "nästan inget sex och väldigt lite city" samt tyckt att karaktärerna varit en parodi på sig själva.

Jag kan hålla med om att filmen känns billigt gjord och handlingen känns lite som en nödhandling. Den saknar väldigt mycket av det som serien har och jag tycker Carrie känns lite larvig just i den här filmen, MEN jag tyckte den var skitrolig på många ställen, jag satt och skrattade massor. Dessutom älskade jag så klart de orientaliska vyerna. Helt klart värd att se om man är ett satc fan! :D


Då var det lördag igen!

Vad veckorna går fort nu. Hoppas att det inte går lika fort i sommar, den vill jag ha lång! En två veckors semester till Thailand är nu preliminärbokad och vi ska betala för den i kväll :) Det blir jag och Mr G som åker iväg på lite romantik!! Han är ju en så länge lite hemlig på bloggen men det ger sig nog med tiden ;)

Igår dansade jag i norrköping på en ny restaurang och det var superkul. De som ägde den var så trevliga och publiken var underbar. De släppte mig inte med blicken ens 1 sekund. Sådant gillar jag! Det var faktiskt bara svenskar där och inte var de blygsamma. Det var många som kom upp och dansade bl a en tjej som fyllde år.

Hoppsan!

Det har varit lite dåligt med inläggen på senaste tiden men jag får skylla på att jag har ett liv :P
Skämt åsido har jag nu tagit mig ut ur högarna av plugg. Simmat upp till ytan och tagit ett andetag för att sedan dyka neråt igen ;)

I helgen ska jag dansa i Norrköping och i Motala. Mr G följer med till Motala efter jag inte har lokalsinne. Det ska bli jättekul och spännande att dansa på nya ställen :) Annars är det mest jobb i helgen på Worldclass.

I morgon ska jag och Mr G boka en resa!!!! Jag är så glad! Ingen av oss vill bara ligga på stranden hela dagarna så jag hoppas att vi hittar en resa med lite äventyr i! Berättar mer sen om det :D

Puss på er och ha en fin kväll

I ett nötskal

Det har vart stopp i mitt avlopp sedan igår så jag ringde hyresvärden som skulle skicka någon "under dagen" idag som skulle rensa ur (blä). Definitionen "under dagen" betydde tydligen "en timma innan du har planerat att vakna" så när ringklockan tjöt 07.00 flög jag upp som en påtänd ekorre (som jag skrev om i tidigare inlägg) på mindre än 15 sekunder var jag påklädd och vid dörrn. Det är speed det, puh! Men jag är glad, nu kan jag duscha igen :D


Mitt i all stress mellan skola jobb och dans fick jag ett mail från min kära lärare i Interkulturell kommunikation som löd: "Terese du har missat att bifoga filen med arbetet". Skit, deadlinen var ju i Söndags, undra hur hon kommer bedöma det nu?

Den här veckan jobbar jag 5 dagar, dansar 2 dagar och har 2 arbeten som måste göras i skolan. Det känns jättebra att ha saker för mig, och ännu bättre när det är gjort.

Suraiya på SBDF



Här är den fantastiskt duktiga mansösen jag tog kurser av i Stockholm, och vad är det inte för en liten blondin man skymtar i bakgrunden om inte mig ;)


I högar av plugg!

Där hittar ni mig. Efter jobbet i förrgår satte jag mig med skolan och jag satt 10 timmar igår och 10 timmar idag med. Och det är fortfarande inte klart. Man går ju inte sysslolös i alla fall, haha. Vänner ringer och undrar om jag lever men nu är det ju slutspurten i skolan och im exakt en vecka kommer allt vara klart. Då har allt slit definitivt varit värt det :) Men nu tänkte jag att det var dags att skriva ett litet inlägg innan jag sätter fart igen.

Igår var jag faktiskt på gymmet också och efteråt vart det en timmas powerwalk runt ån. Har träningsvärk i mage, bröst, rumpa och lår idag. Känns superhärligt!

Deadlines:

- Företagsekonomi hemtenta                 25/5 12.00

- Presentation av spansk affärskultur 27/5

- Export/ Import Grupparbete               31/5


Sen börjar den spännande kursen affärskinesiska :D

Manlig magdansör ni måste se!!



Hittade denna på S facebook och jag gillar honom skarpt!

Lets begin

Jag trodde det skulle regna idag så det första jag gjorde när jag steg upp var att smörja in mig i brun utan sol, men nu strålar solen som aldrig förr. Måste se till att bli klar med pluggandet snabbt i dag så jag kan gå ut och lägga mig i solen. Det är förskräckligt vad blek man är (som ni såg på de senaste korten på mig).

Ingen tid att förlora, god morgon på er andra morgonpigga :)

puss


Ekorre på sockerkick :)


Ett avvänjt beroende

Jag har efter många om och men (och närmare 4 år) blivit av med mitt sockerberoende! Idag när jag har, gör och ska plugga till ögonen går i kors tänkte jag som alltid att jag köper lite choklad. Men jag var och är inte ens sugen. Jag tror inte att ni kan börja att förstå vilken befrielse det här är för mig. Att slippa gå och känna suget och pirret i kroppen hela tiden.

Jag började för fyra veckor sedan. Grundregeln är att äta regelbundet så att man blir ordentligt mätt, och sedan mellanmål när man känner att suget börjar osv, det vanliga. Varje gång jag var sugen på choklad åt eller drack jag något annat. I början drack jag några redbull som jag vet inte är alls bra för kroppen, men (och det kanske låter konstigt) att jag intog sockret på annat sätt än chokladkakorna och godis, ja allt jag åt, gjorde så att jag fick avstånd till beroendet. Jag drack lite cola light någon vecka men senaste veckan nu har jag inte ens tittat åt chokladen eller något annat.

VICTORY


Äntligen fredag!

Träningspasset för idag är redan avklarat. Jag sprang nämligen till jobbet idag, och då pratar jag inte om någon joggingtur utan panik kutande för jag hade försovit mig lite. Ingen dusch, inget smink och ingen frukost, men jag är på jobbet i alla fall :D MEN solen sken medans jag sprang vilket redan har gjort min dag ;)

Idag

- Jobba till 15.00
- Möta Mr G och gå och träna tillsammans
- Plugga arslet av mig inpå småtimmarna

Deadlines

- Uppsats Spansk affärskultur 23 maj
- Tenta Företagsekonomi        25 maj
- Grupparbete Export/Import  31 maj

Min helg är räddad, nu går jag inte sysslolös!

Ge mig styrka!

Står i receptionen på Worldclass och kippar efter andan. Det är så kvavt ute idag och stekhett inne. Puh, och så en argsint huvudvärk som tycks tillta i styrka. Tiden vägrar att röra sig frammåt!

Jag vill ha semester från allt :) Sitta en vecka i värmen med sol och bad, god mat och träning. Jag tror faktiskt att det blir en resa snart, för att fira att skolan är över. Jag funderar på Fuertaventura för där ska det vara bra surfing och jag har alltid velat lära mig. Och de har bra hotel med stora gym och många gruppträningsklasser. Det kommer bli lite som en "Må Bra" -resa utan ett enda måste i hela världen!


Uppe med tuppen!

Det bästa jag vet är att vakna tidigt på morgonen och vara utvilad! Det känns så bra att ha hela dagen framför sig! Men idag har jag vaknat och vet inte alls vad jag ska ta mig för... Suttit vid datorn i en timma nu, haha. Det kanske blir en promenad runt ån :)

Mr G hittade en beskrivning i ett reklamblad som han tyckte stämde in på mig och han, den lät så här:
"Tillhör du de 3% som studsar upp ur sängen som påtända ekorrar och dukar upp en hotellbuffé till frukost? Grattis, du kan sluta läsa här. Men om du misshandlar snooze-knappen och äter bussfrukost så har du kommit rätt. Hahah, jag tyckte om den liknelsen. Stämmer för bra in på mig och min morgonpigghet :)


SBDF efteråt

Min kamera tog inga bra bilder från showerna men jag tänkte visa tre bilder i alla fall :)

Serkan Tutar (Male Bellydancer of the year 2008) tog jag en workshop hos i teknik och koreografi (oriental)


På lördagen tog jag en workshop med Suraiya från Polen med isolationstekniker och koreografi. Hon var grym på isolationer :D Jag har fått mycket att träna på!


Här är en ensam stackars bild från showen. Detta är en världskänd magdansös från Egypten vid namn Nour.
Hon var jätteduktig (så klart!)


Vilken dag!

Jag och Mr G gjorde en gemensam satsning i morse och tvättade tillsammans. Mycket trevligare än att tvätta själv! Emellan varven har jag fyllt i mina papper till försäkringskassan för att jag vart rånad och inser att jag nog inte kommer få tillbaka ett öre för jag hittar inte mina kvitton. Men men skickar väl i n papprena för sakens skull.

Jobbade eftermiddag på Worldclass med söta Vickis och vi har ett litet projekt på gång till i höst som jag inte tänker avslöja närmare än :) Men om vi kommer igång så kommer det bli underbart. Glädje varje dag!

Efter jobbet lagade Mr G en supergod middag åt mig. Kyckling med pestopasta och Halloumi ost, mmmm Han är bäst!

Nu ska vi nog slå oss ner i soffan och se en film och njuta av att inte göra någonting!

Natti natt på er

Magdansdräkterna!

En morgonpigg Tessa poserar kl 8 på morgonen :) Kul att se mitt stök i bakgrunden, hihi.


Den här guldiga dräkten köpte jag för ett tag sedan men har hittills inga bilder så här kommer en :)


Här är den nya blå dräkten som jag köpte i Stockholm, jag älskar den! Hrrrm, dock måste ju något göras åt BHn. Den är liiiite för stor för mig :)


Scandic versus First Hotel

Under den här månaden har jag spenderat nätter på både Scandic Rubinen i Göteborg och First Hotel Amaranten i Stockholm. Båda har varit 4 stjärniga men det har ändå varit väsentliga skillnader på både kvalitet av rum, frukost och skick på hela hotellet. Scandic är så mycket bättre! Där får man känsla av lyx, känsla av valuta för pengarna. På First Hotel kändes korridorerna skitiga, hissarna var trånga och fungerade inte speciellt bra. Rummet var i minsta laget och inte speciellt fint inrett. Man hade inte samma valmöjligheter vid frukosten. På Scandic fanns det t ex massa färsk frukt, pankakor, olika filer med olika tillbehör och mängder av bröd och pålägg och mycket mer. Jag skulle kunna nämna så många små detaljer, som tex hur minibaren såg ut: Scandic- frächt och fint, First- gammalt och skruttigt. Badrummet: Scandic- Stort, lyxigt med badkar och en stooor spegel, First- litet, utan badkar, liten spegel OCH skutdörren till duschen var trasig. Tvn: Scandic- platt tv 30 tum, First- klumpig tv 15 tum. Listan kan göras lång!

Så mina älskade läsare, vad har vi lärt oss av detta??? VÄLJ FÖR GUDS SKULL SCANDIC!!!


Nya Robin Hood, inget att ha

Idag gick jag upp kl 05.50 för att springa ner och öppna gymmet. Från att bara ha en tid den här veckan har jag nu fem. Välbehövligt för en fattig student :) Det är väldigt lugnt den här morgonen, folk loggar in och gör sitt på egen hand så jag ahr tagit tillfället i akt att läsa lite ekonomi (tenta nästa vecka!!) Nu är det bara tre veckor kvar i skolan. Jippie!!!!!

Förlåt, det vart ju inga bilder igår :( Skäms på mig. Jag kom liksom aldrig hem. Efter jobbet tog jag en lång promenad runt ån, sedan åt jag med Mr G och sedan gick vi på bio och såg Robin Hood. Lovar att bilderna kommer upp idag!!

Robin hood var i alla fall inge vidare, både jag och Mr G somnade och missade slutet :D Det var som en dålig serie på tv OCH besvikelsen var stor att den var så annorlunda mot Disneys version, som slår allt!! Det var liksom inte så tydligt i filmen att han tog från de rika och gav till de fattiga. Men i grund och botten så bestog filmen mest av stridsscener som var näst intill identiska och man tröttnade efter halva filmen på att samma saker upprepades igen och igen. Inget jag rekommenderar att se på bio!


Ledsen Russell men Gladiator var mer din grej!







Det är så här jag vill se Robin Hood!


Mer från SBDF

Ja helgen slutade ju inte där. Jag hittade tre underbara magdansdräkter som jag vart kär i. En röd, en vit och en blå. Men eftersom en av mina älsklingar köpt två dräkter åt mig när hon var i Egypten så valde jag att bara köpa en, den blå blev det! Jag ska ta kort på den ikväll och lägga upp så ni får se :D

Jag gick på workshops hos Serkan Tutar (male bellydancer of the world 2008) som var jätteduktig koreograför, och hos Suraiya från Polen (som är en superduktig artist) och av henne fick jag en massa tips på vad jag behöver träna på för att bli bättre, isolationstekniker osv. Jag skulle tagit två lektioner som var sambainspirerade men de vart inställda tyvär :( Jag får försöka hitta en annan som kan lära mig det!

På lördagskvällen gick vi på libanesisk restaurang där det bjöds på livemusik och magdans. Jag hade velat gå på Beirut Cafe men det var fullbokat. Får ta det nästa sväng till Sthlm. Men det var jättegod mat, har glömt namnet på restaurangen dock ??

Jag har haft det underbart i alla fall :)


Tillbaka från Stockholm!

Jag har haft en underbar weekend i Stockholm, med massa magdans, mysiga människor och god mat! Nervositeten släppte samma sekund jag gick in i en av danssalarna för att byta om. Där satt ett till gäng från Linköping så jag satt och småpratade med dem tills det var min tur att uppträda. Allt gick så fort, jag hade velat ha två minuter till för det var så kul, och gick så bra! Det här var precis vad jag behövde, en kick som får igång motivationen att fortsätta utvecklas!!! Jag är överlycklig att jag valde att avra med :D

Efteråt gick jag och satte mig i publiken och tittade på de andra som uppträdde. Bl a Nour, en välkänd magdansös från Egypten. Det var så fint, hennes man sjöng en av sina låtar och hon dansade till den. Det var en del koreografier av Aida Nour också. Träffade dessutom en jättegullig rysk magdansös som kallar sig Yana. Hon var duktig!

Det skummaste på hela resan var att brevid mig i publiken satt en amerikansk tjej. Hon vände sig om och sa "That was original" och jag förstog det som att hon menade showen. Senare kom det fram att hon var magdansös från Chicago (där halva min släkt bor) och att det var hennes låt jag hade använt mig av. Hon har alltså suttit och klippt ihop den här låten utav 5 andra låtar och var jättechockad över hur jag kunde ha den över huvud taget. Vi kom fram till att det måste vart någon som laddat ner den från Youtube. Jag fick den av en vän. Men tänk er, jag väljer en låt kl 21 kvällen innan föreställningen som råakr vara en dansös i Chicagos egen och så sitter hon i publiken bredvid mig!!! Världen är liten ibland :D Men hon tyckte jag gjorde en bra dans till den i alla fall och kände inte att jag gjort något orätt i att använda den!

Jag sitter på jobbet nu men ikväll ska jag ladda upp lite bilder!

Stockholm Belly Dance Festival here I come :)

Nu ska jag snart springa till bussen. Vaknade klockan sju i morse och har virrat omkring sen dess. Väskan är full men det finns fortfarande saker jag vill ta med mig :( Sitter och lyssnar på min nya låt nu. :P Hoppas allt kommer gå bra :)

Mr G sitter redan på bussen, hoppas inte han kommer ha det tråkigt när jag ska ta lite workshops och annat... Jag får väl gottgöra det genom att följa med honom på en innebandy weekend senare!

Ha en fantastisk dag nu, det tänker jag ha!

Bergodalbanan Terese :D

Ok, klockan 21.00 bytte jag låt helt... Nu har jag en långsam låt som övergår i trumsolo på slutet. Hittade den av en slump på min andra dator och bara fick ett ryck att jag skulle ha den i stället. Så nu blir det improvisation till 100% så vi får väl se hur det här går. Ena stunden tänker jag att det kommer att gå jättebra och nästa funderar jag över om jag inte borde väntat två år till med att vara med. Det hjälper ju inte att jag suttit och youtubat alla dansöser som ska vara med och inser hur duktiga alla är och rutinerade. Tänk om de tänker om mig "vilken sten kom hon framkrypande ifrån, det där är ju inte ens magdans". Ja ja, jag tar kanske i men jag är lite ängslig av mig just nu :)

Tror bästa botemedlet mot ängslighet är att gå och lägga sig! Imorn bär det av, tack gode gud att Mr G är med mig för att lugna mina nerver!!

Så mina små änglar, vi syns igen efter helgen!

Pussar på er

Motivationen är HÄÄÄÄÄR!

Tycker helt plötsligt att jag gjort precis rätt som utmanat mig själv och gjort en ny koreografi till en ny låt som dessutom är trumsolo och jag ÖNSKAR att jag hade två shower att framföra i morgon. OM det skulle vara så att någon lämnar återbud i sista sekunden ska jag vara där och volontära :D hihi

Ska förmodligen använda mig av dräkten jag köpte av dig S. Den guldiga, måste bara sy på banden runt midjan så kjolen håller sig uppe. Den är nämligen lite tung och när jag gjorde en show i lördags åkte kjolen ner hela tiden (tur att jag inte hade string).



WHISH ME LUCK ! ! !


Sugar rush!


För er som tänker "äsh en cola till skadar väl inte" eller som bara undrar hur mycket socker cola innehåller :)

Jag vill tipsa om en jättebra hemsida: www.sugarstacks.com
Där finns massor av info om socker och hur mycket socker allt ifrån frukt till efterrätter innehåller :)

ENJOY


1 dag kvar till show

Trött och nervös sitter jag på jobbet. Det är väldigt lugnt idag. Jag har kopierat all min partymusik från datorn hemma hit till Worldclass och nu spelas bara det i högtalarna :) 250 låtar ska jag tillägga så det är alltså inte mina topp tio som går runt, haha!

Nu är både buss och hotell bokat. Jag ska bo på First Hotel Amaranten med Mr G som är sååå gullig och fäljer med mig upp trots att han inte är särskilt intresserad av magdans :) Btw har han avancerat från Mr x till Mr G i bloggen så ni inte tror att de är två olika :D Haha! Men mer om honom en annan gång ;)

puss på er kära läsare

Det finns åtminstone en idiot för mkt i den här världen!

De senaste tre dagarna har jag blivit "stalkad" på mailen efter att jag lagt upp en annons på Blocket. Det var lite i all hast jag la upp den, var lite stressad och skrev inte så mycket info... Men det framgick ju i alla fall att det var magdans det handlade om. Hur som helst har det varit en skum snubbe som kallar sig "Jimmy" som mailat mig 18 gånger om dagen. Han skriver inte fullständiga meningar, lägger in smileys överallt och skriver kram i slutet? Dessutom framgår det inte alls vad han vill... Jättesvårt att förklara här på bloggen men han är definitivt ute efter något annat än magdans, vilket gör mig irriterad. Jag var artig hela tiden och sa tillslut att jag inte kommer att uppträda då jag inte vet vad det gäller (han tar ju bara upp en massa tid) och nu har han blivit riktigt otrevlig och hotar att han ska anmäla mig på Blocket för oseriositet???????????

Det här gav mig en ny anledning till varför ett Artistnamn är bra! För nu för tiden kan man ju få reda på allt om folk på nätet, telefonnummer och adresser. Ush jag ryser! Vill inte att denne Jimmy ska knacka på min dörr!

Ikväll blir det i alla fall myskväll  med Mr x. Vi ska gå på Bar BQ, en restaurang jag jobbade på förut, och äta planksteken :) Jag älskar den! Sedan ska vi hyra en film om det finns något bra :) Måste kila.

puss på er

Idetorka

Det märks att jag inte är riktigt frisk än (blir anfådd bara jag ställer mig framför spegeln för att dansa). Känner mig smått stressad med all rätt. Jag har valt att dansa ett trumsolo på tre minuter nu. Har lyssnat om och om och om igen för att lära mig låten. Har gjort ett intro och en avslutning till den också. Sedan har jag bara improviserat mig igenom låten vilket gått jättebra, meeeen jag känner mig själv och vet att jag kan få blackout om jag blir för nervös på scenen. Jag har ju aldrig gjort något sådant här förut och jag vet att majoriteten som kommer vara där är riktigt duktiga och rutinerade showartister. Är nervös redan nu! Samtidigt ska det så klart bli jättekul!
Typiskt mig att krångla till det genom att välja en låt som jag aldrig hört förut, en dag innan jag ska åka iväg, haha.

Men just nu har jag idetorka så jag ska ta en promenad runt ån med Mr X ;)

God magdansmorgon

Jag är i full färd med att fixa en koreografi till showen på SBDF men kände att jag måste ta en paus för frukost och blogg :)
Har hittat en låt jag gärna vill ha, men max längd får bara vara 5 min och den var 8 :S Undra om de bara kan tona bort musiken efter 4-5 minuter eller om jag måste välja en ny?


@ Worldclass

Åh vad det är härligt att jobba! Vill skriva det en gång till bara för att :D Jag känner mig inne i en sådan period att jag vill jobba jobba jobba för att tjäna pengar jag kan resa för! Har så många platser jag vill se! Däribland Tokyo, New York, Libanon, Egypten, Bali m fl och nu när sommaren tar sin ljuva tid på sig att dyka upp så varför inte resa lite?

OCH vet ni vad? Jag vaknade idag och hade inte ont i halsen mer :) Det betyder att jag kan börja träna igen!!! Yippie! (TA I TRÄ) Efter helgen blir det rivstart ;)


STRESS

Har ägnat hela dagen åt dans och jag får inte till det, känns som att jag har har fått total black out och får ingen inspiration, inga ideer, ingen motivation heller..... bara sjukt mycket stress. Vet inte riktigt hur jag ska knyta ihop den här säcken! om det inte släpper snart kanske jag får avboka :(

Det var nog allt för nu

ciao

Behrang Miri

Satt och rotade i lite gamla kort och hittade bilder från när jag och S var på Behrang Miris skivsläpp förra året. Enjoy! :P


Behrang var en jättetrevlig och super ambitioös kille!


Min vackra S uppträdde på scenen!


DIDEM


Min stora idol, så vacker, så vackra outfits och framförallt så otroligt duktig magdansös! Det går inte att inte älska henne!


Mera dans

Jag har precis skrivit en "att göra" lista som blev ungefär 200 punkter. Satt och funderade på varför det fanns så många punkter och varför saker inte blir gjorda. Svaret var pengar. Allt kostar ju så gräsligt mycket i denna värld! Och denna månad lever jag som fattig student (nudlar med tonfisk till lunch!!! Säger väl allt). Klart jag har lite sparade pengar med de ska ju gå till magdansfestivalen nästa helg :D

Dansnumret
Jag har tänkt att inleda dansnummret med slöja (ev isisvingar). Kasta av mig den en minut in i låten och sedan köra på utan redskap. Jag har ju inte hittat en låt än men jag vill ha en där det är både melodi och trummor så att man varvar med mjuka och hårda rörelser och mycket isolationer. Funderade först på att ta ett trumsolo men jag kan inte hitta mina skivor med de låtarna :(



Hihi, hittade den här bilden från en dansresa till Turkiet för 2 år sedan! Jag är den längst fram i mitten;) Vill åka igen :D


Gårdagens bellyboost!

Igår satt jag och letade efter en låt att göra koreografi till Stockholm Bellydance Festival nu på fredag. Fastnade inte för någon alls :( Så imorn ska jag ta med all musik och danstillbehör till worldclass och träna i danssalen här!

Var på möte igår med en kille som vill ha magdans på sin restaurang och vart samtidigt inbokad på ett bröllop som hans kompis anordnar. Så nu har jag fyra uppträdanden kvar i maj, och en restaurang som ev ska ha om 2 veckor. Underbart!!

Showerna igårkväll gick bra, men jag kände mig inte så inspirerad. Men när jag var klar kom det fram en tjej som tyckte jag var jätteduktig och ville ta kurser så då vart humöret på topp igen! Note to self: skaffa skor att dansa i!! Igår när jag dansat klart hade jag ett flertal små avlånga skärsår under fötterna. Tips vart man kan köpa är välkommet!!! :D

Puss


Rekommenderar dagkräm!!!

En burk á 50 ml kostar i butik 630 kr

Matis Réponse Jeunesse Climatis har en mild, fin doft som är lätt att tycka om. Konsistensen är krämig, näringsrik och lägger sig som en skyddande barriär mot kallt väder och vind, torrhet och snabba temperaturväxlingar. Samtidigt som hudytan bara känns behagligt återfuktad. Kan användas både morgon och kväll.

Den här krämen är den i särklass bästa jag någonsin provat. Speciellt effektiv är den på vintern. Jag har provat otaliga krämer men aldrig hittat någon som passar min torra hy, men den här är perfekt! Jag rekommenderar den starkt, den kan tyckas lite dyr men den är väldigt dryg. Man kan använda den minst i 6 månader innan den tar slut men förmodligen mycket längre. (Själv har jag nämligen en mindre burk på 20 ml och den räcker i flera månader)

Da Vinci

Igår hade jag en jättemysig kväll, jag vart utbjuden på den italienska restaurangen Da Vinci. Det är nu min faviritrestaurang. Fantastiskt god mat och fantastisk personal. Jättepålästa på allt de serverade och kom och berättade en liten historia om både vinet som han drack, och mineralvattnet som jag drack :)

Det råkade slinka ner en tiramisu efter maten också men det får gå för den gången! Sedan vart det Avatar min favoritfilm där jag lyckades somna innan slutet, haha.

Visste ni att:
Avatar
(sanskrit: Avatāra) är i Indisk mytologi "att stiga ned", det vill säga en guds nedstigande på jorden och antagande av kroppslig (oftast mänsklig) gestalt.


Har gjort min livs första beställning på internet!

Jag shoppar aldrig på internet men nu har jag vart runt i alla butiker i Linköping och dels hittar jag ingen snygg vägglampa och inget påslakanset i vinrött. Så klickade jag hem de här från Jotex precis:


Solen skiner!

Det är fantastiskt att solen lyst varje dag (utom en) sedan jag kom hem från Barcelona. Det gör mig så glad! Jag tycker det är underbart att vara hemma. Det känns som att jag fått en mycket mer positiv syn på allt. Innan jag åkte kände jag mig kvävd och allt bara gick runt runt runt. Samma sak varje dag... Men nu har jag mer energi och många nya projekt på gång! Men eftersom jag inte är 100 på hur de kommer utvecklas så väntar jag lite med att skriva om dem! :D Jag hoppas till tusen att det kommer slå in!


Time to tea!


Mer jag vill ha mer, jag vill äga allt jag ser!

Inte riktigt så, men det vore ju trevligt att ha råd att gå till frissan t ex :D
Har upptäckt idag att jag inte är något geni på att sy, hrrrm fick sy om magdansdräkten två gånger för att jag inbillade mig att jag var lite smalare än jag var, hahahaha! Men nu ska den nog sitta som en smäck.

Jag har letat ihjäl mig idag efter mina kvitton på mobil och kamera men de tycks ha fått ben och rymt ut ur lägenheten. Jag tror inte att försäkringskassan kommer lita på mig utan dem. Vill ju ha lite ersättning för att jag vart rånad. Jag som alltid är så ordningsam. Slår vad om att jag lagt dem på världens bästa ställe! Vart det nu är?

Hur som haver ska det krogas lite idag. Jag och min Jonna ska göra stan i nykter manér. Det blir väl en cola light och sedan hela natten på dansgolvet. Precis som det ska vara! Hej då kalorier :D

Hittade ett avsnitt i min kokbok: "smalmat" kallades det. Det var ett tvåveckors schema med mat och kalorier uträknat så jag tänkte börja lite smått i morn.

Nu ska jag tydligen locka prinsessans hår så måste kila! Ha en fantastisk torsdagskväll!



Jag och Jonna sommar 2009 Platå


En ledig dag!

Nu börjar tiden rinna iväg! Jag har diskat, tvättat, rensat upp (vart kommer alla papper ifrån hela tiden?) och börjat sy om en magdansdräkt. Är det godkänt? Jag försöker leta fram all magdansmusik också och lyssnar på den samtidigt för att välja en låt jag ska uppträda med. Ska försöka vara så produktiv jag bara kan idag! Hemmet ska glänsa, allt gammalt som aldrig blir gjort ska banne mig bli gjort idag!

Pratade med en vän jag inte haft kontakt med på flera månader, jätteskönt att höra din röst igen, och ditt skratt!! Det gjorde min dag! :D

Puss puss


Hattmode




Hittade den här hatten i Göteborg. den finns i köpcentret Nordstan i en liten affär som heter accessories.
Jag fullkomligt älskar den!! Men jag köpte den inte då den kostade 340kr (och ajg lever på existensminimum den här månaden :( attans! ) NU ÅNGRAR JAG MIG! Hahah, vill ha den så mycket!


Vart tog tiden vägen?

Idag har det varit en sådan dag när jag har haft massor med "in between time". Mycket tid som har vart lång men för kort för att göra nåt vettigt på. T ex fick vi sluta skolan kl 12, möte på worldclass kl 14 och jobb kl 16. Inte tillräckligt lång tid för att gå hem och få något gjort utan bara ta det lugnt. Trodde det skulle stressa mig men det var hur skönt som helst. Har bara slappat :)
Väl hemma har jag vart på telefonen med olika kompisar konstant och nu är dagen plötsligt slut :( Neje!!

God natt, dröm sött och vakna blött

Morgonens ljuva toner

Då var det dags för linsprovning om en timma. Jag bävar lite, tycker det är fruktansvärt obehagligt att pilla eller låta någon annan pilla i mina ögon. Men alternativet som är glasögon fungerar inte för mig. Jag kan väl inte påstå att jag har så mycket till liv i dag heller, interkulturell kommunikation står på schemat (ett ämne jag älskar) och sedan bär det av till mitt kära Worldclass igen.

Det märks att pollensäsongen är på topp, jag snorar och det kliar i ögon och hals till den punkt att jag vill hoppa ur skinnet! :P Jag var hos en läkare för en tid sedan som skrev ut allergipiller till mig, precis samma sort som finns receptfritt på apoteket. Så vad är skillnaden då eftersom denna medicin är på recept? Jo på recept får man 100 tabletter för 40 kr mot de som finns i butik som kostar 40 kr (och uppåt) för 30 tabletter. SKUMT?!

Nu blir det frukost med en kopp te innan dagens bestyr!


Pussar till er!


STOCKHOLM BELLY DANCE FESTIVAL

VET NI VAD????? :D
Jag ville inte säga något förut för jag var inte hundra på att det skulle bli av. Men nu är jag inbokad!
Jag ska dansa på magdansfestivalen i Stockholm. Den kommer hållas 13- 16 maj och jag ska uppträda i fredagens show :) Jag är så fruktansvärt glad!!!! Jag behöver verkligen det här! Åh jag har så mycket att förbereda! Jag ska även boka in lite workshops och förhoppningsvis hitta något fint i bazaren!! Lycklig!

Om ni går in på länken nedan kan ni se mig näst längst ner i mitten!
http://www.bellydancefestival.se/onstage.htm




En fundersam dag!

Har ni någonsin sådana dagar när ni tänker på alla val man gjort (framförallt efter gymnasiet) och vart det har tagit en fram till idag? Man utvärderar vad man gjort som är bra och vad man borde gjort annorlunda och funderar på vad man ska göra i framtiden för att komma dit man vill.

...och vad man håller på med idag... är det rätt?
Jag är lite trött på vardagen. Jag vet att jag bara vart hemma i 1,5 vecka men jag är uttråkad. För jag kom hem till precis det jag tyckte skulle bli så kul att lämna.

Känns som att jag bara står och trampar medan tiden går. Jag tar mig ingenstans...

Jag har för mkt tid att tänka tror jag! :)

Beach 2010


Ja det är väl något sånt här jag siktar på till sommaren :P hehe!
Kanske snarare beach 2015 om jag börjar jobba på det idag, men jävlar vilken fin kropp!


Zzzzzzz...

Tydligen bara en förkylning jag hade sa min läkare, puh. Men blir lite trött på det ändå. Jag vill ju börja träna!! Men jag får satsa på att äta nyttigt i stället. Så all skräpmat och sötsaker (utom chai latte) är strikt förbjudet.

Har inte mycket till liv idag. Skolan (excel kurs) slutar 15.00 och jobbet (worldclass) börjar 15.00 Ska jobba till 22 och sedan är det march i säng.

Dock ska jag kolla schema på Stockholm Bellydance Festival idag, för det tänker jag inte missa. 13-16 maj är det festival med workshops och föreställningar. Två Linköpingsgrupper ska tydligen vara med i showerna! Ska bli intressant att se, samtidigt som jag tänker att "kan de så kan väl jag". Får klura lite på det där :)





Modell för en dag


I lördags var det "modell för en dag" i Linköping. Då får man åka limo till Stora hotellet där man blir sminkad och fotograferad gratis men sen får man köpa bilderna. Jag tänkte det kunde vara kul för det ska vara duktiga fotografer och dessutom är en ny festsminkning aldrig fel :)




Kompis blir fotad


kompis blir fotad


Försökte ta kort på min sminkning som faktiskt var jättefin, men min kamera ville inte alls samarbeta med mig! Sminkösen hade en gulglittrig ögonskugga som hon suddade ut mot en svart. Ska köpa liknande ögonskuggor och försöka själv! Dessutom fyllde hon i mina ögonbryn, något som jag aldrig gör men det var också jättesnyggt tycker jag. Jättebra upplevelse det här. Jag fick många nya tips!


Valborget i bilder

Det vart ju inte jättemånga bilder från valborg men här kommer de i alla fall :)


Jag vart skrattad åt för att jag knappt blinkade när jag studerade magdansösen. Men vadå, tips, do's and dont's! Måste ju vara uppmärksam ;)




Jag borde så klart fotat maten då den var den bästa libanesiska jag någonsin ätit!!!



På hotellet precis innan vi "skulle gå ut", men så långt kom vi ju aldrig hehe


God morgon!

Nu har jag suttit sedan 8.00 och läst bloggar samtidigt som jag försökt få tag i en vårdcentral. Vilket verkar vara helt omöjligt. Efter mycket om och men fick jag tag i min vårdcentral som bara hänvisade mig vidare till min läkare (visste inte ens att jag hade en, har precis bytt vårdc. nämligen). Så nu sitter jag och ringer honom men det är upptaget hela tiden. Vad hände med "knappa in ditt telefonnummer så ringer vi upp dig omkring klockan..." Det var ju ett mycket smidigare system! Ska jag behöva ägna hela min morgon med att bara få tag i dem?? Surt!

Anledningen: I Barcelona fick jag någon bakterie i halsen och antibiotika mot det. Efter en tiodagarskur var allt bra men efter en dag utan piller vart det illa igen och nu har jag svårt att sova för jag har så ont i örat :(

Så nu vet ni vad jag gör hela morgonen :)



Men hallååååååå!

Jag fick ett ryck och åkte till Göteborg där jag inte kunnat blogga! Det brukar alltid vara så dåligt att festa i Linköping, väldigt ungt folk. Så jag tog mitt pick och pack och åkte till Götet. Där bodde jag på Scandic rubinen (som jag kan rekommendera, världens skönaste sängar!!!!). Det var parader på gatorna och folk överallt. Började med ett glas vitt på hotellrummet. Sedan gick vi en pubrunda för att slutligen hamna på en libanesisk restaurang där de hade den mest utsökta libanesiska maten jag någonsin ätit. När jag tänker på det måste libanesiskt vara den godaste maten jag någonsin ätit över huvud taget. Det fanns så klart en magdansös som svassade omkring. Lyckad kväll med andra ord!! Sedan var ju tanken att vi skulle gå ut med meeeeeeen Tessan däckade i sängen kl 23 :) Lagom? Gammal?

Nu måste jag ut i solen innan den försvinner!


RSS 2.0